Kayseri ulusal basında!

Kayseri 24 Şubat Cumartesi Berat Kandili gecesinde ulusal basında yerini alacak. Kanal 7 ekranlarına konuk olacak kentten eller semaya yükselecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayseri ulusal basında!

Kayseri 24 Şubat Cumartesi günü Berat Kandili gecesinde tüm Türkiye'nin evine konuk olacak. Kanal 7 televizyon kanalı geceye özel kentte bulunan Nasrullahzade Camii'nden canlı yayın yapacak. Kayseri ile ulusal basında yayınlanacak programla eller semaya kalkacak.

Kur'an-ı Kerim'in tamamının indiği gün olarak belirlenen Berat Kandili bu yıl 24 Şubat Cumartesi günü tüm Türkiye'de idrak edilecek.

Kayseri ulusal basında!

Kayseri'de bulunan Nasrullahzade Camii'sinde gerçekleştirilecek program Kanal 7 ekranlarından canlı yayınla Tüm Türkiye'den takip edilebilecek.

Kayseri ulusal basında!

Programda Kayserili hoca Necmettin Nursaçan'ın dualarıyla başlayacak ve geceye özel ibadetlerle devam edilecek.

Berat Kandili'nin idrak edildiği gece İslam dininde önemli geceler arasındadır. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecede İslam alemi bolca ibadet eder.  

Diyanet'in ifadesine göre rahmet, icabet, gufran ve takdir olarak isimlendirilen Berat gecesi, af, arınma ve kurtuluş gecesidir. İslam alemi için af dileme, günahlardan arınma gecesi olarak bilinen Berat Kandili Müslümanlar için bolca dua edilip ibadet yapılan kıymetli bir gündür.

Osmanlı Padişahı II. Selim'in dini gecelerde camileri aydınlatarak minarelerde kandiller yaktırdığı belirtilektedir. Bu sebeple özel geceler ''kandil'' şeklinde anılmaya başlanmıştır.