Kayseri'de ATM devrimi – Sahabiye'de kuruluyor!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Sahabiye Mahallesi'nde Ziraat Bankası ATM'si yerine Türkiye'nin ATM Merkezi, kapsamında Kamu Bankalarının Ortak ATM'si (TAM) kurularak hizmete açılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de ATM devrimi – Sahabiye'de kuruluyor!

Kayseri'de Sahabiye Mahallesi’nde Ziraat Bankası ATM’si değiştirilerek  yerine Türkiye’nin ATM Merkezi, kapsamında Kamu Bankalarının Ortak ATM’si (TAM) kuruluyor. 

Kayseri'de ATM devrimi – Sahabiye'de kuruluyor!

Koronavirüs pandemisi, mobil bankacılık ve internet bankacılığının yaygınlaşmasına son derece müsait bir ortam oluştursa da ATM’ler, özellikle de nakit para ile gerçekleştirilen işlemler için bir numaralı araç olmaya devam ediyor. 

Kamu bankaları ocak ayı içerisinde ortak ATM projesi için bir protokol imzaladı. TAM projesi kapsamında tüm kamu bankaları, tek bir ATM üzerinden hizmet verecek ve komisyon ile işlem ücretleri kaldırılacak.

7 banka bir ATM'de birleşiyor!

Proje kapsamında Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, PTTBank ve Emlakbank’a ait ATM'ler kapsamında tek bir ATM zincirinde bir araya gelecek ve kamu bankaları ortak ATM’lerden hizmet verecek.

TAM ile birlikte ise ortak bir ATM cihazı ve ATM tasarımı ortaya konacak. Proje ile ilk etapta Türkiye genelinde 15 bin ATM’nin yerleştirileceği proje kapsamında yılda 1 milyar TL tasarruf sağlanması bekleniyor.

Kayseri’nin merkez mahallelerinden Sahabiye Mahallesi’nde de Ziraat ATM’sinin bulunduğu ATM değiştirilerek yerine TAM ATM kuruluyor.