Kayseri'de alışkanlıklar değişti- Dürüm lokantadan, ayran marketten…

Kayseri'de yaşayan vatandaşlar lokantalarda içeceklerin yemek fiyatıyla yarışmasına isyan etti. Lokantadan dürüm sipariş eden tüketiciler artık dürümün yanına alacağı ayranı lokantadan değil marketten almayı tercih ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de alışkanlıklar değişti- Dürüm lokantadan, ayran marketten…

Türkiye’de yüksek enflasyon sebebiyle tüm kalemlerde zam etkili oldu. Kayseri’de de dışarıda dürüm yemenin zor olduğu bu şartlarda vatandaşlar dürümü lokantadan sipariş ediyor ancak yanına ayran söyleyemiyor. Lokantaların içecekleri fahiş fiyattan sattığını belirten tüketiciler artık ayranlarını marketlerden almayı tercih ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kayseri'de alışkanlıklar değişti- Dürüm lokantadan, ayran marketten…

Son zamanlarda yaşanan yüksek enflasyon sebebiyle dürüm ve ayran fiyatlarında yükseliş dikkat çekiyor.

Kayseri’de hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Pide ve somun ekmek fiyatlarına yapılacak zamların yapıldığı şu günlerde, Kayseri’de özellikle asgari ücretli çalışanların standart öğle yemeği haline gelen dürüm ve ayran fiyatları aldı başını gidiyor. 

Son iki yıllık dilimde yaşanan ekonomik sıkıntıların etkisi her alanda hissedilmeye devam ediyor. Ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar nedeniyle fiyat artışlarının sürmesi ise vatandaşların cebini yakıyor.

Kayseri’de yaşayan vatandaşlar ise çareyi dürümünü lokantadan içeceğini ise marketten almakta buluyor. 

Kayseri'de alışkanlıklar değişti- Dürüm lokantadan, ayran marketten…

Artık lokantalara bile oturamadığını belirten tüketiciler, ‘Çalışıyoruz, haliyle acıkıyoruz. Yemeğimizi iş yerimize söylüyoruz. Zaten her zaman dürüm de yemiyoruz genelde geçiştiriyoruz ama dürüm söylediğimizde de yanına içecek kesinlikle söyleyemiyoruz. Çünkü anormal derecede pahalı geliyor içecek fiyatları. Biz de gidiyoruz ayranımızı marketten alıyoruz. Hafta sonu da bu şekilde oluyor genelde. Artık mekânlara oturamıyoruz. Yiyeceğimizi alıyoruz parka gidiyoruz’ şeklinde dile getiriyor.

>>Selma Kan