Kayseri'de 15 Bin, Yurt Dışında 3 bin 600 TL!

Kurban bayramı yaklaşırken, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları da belli oldu. Kayseri'de 15 bin liraya kadar çıkan küçükbaş kurbanlığın fiyatı, Diyanet veya bir vakıf aracılığı ile yurt dışına bağışlanırsa 3 bin 600 TL'ye düşüyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de 15 Bin, Yurt Dışında 3 bin 600 TL!

Kurban Bayramına sayılı günler kala, dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarda da kurbanlık telaşı başladı. Kurban öncesinde fiyat araştırması yapan vatandaşlar, duydukları fiyatlar karşısında şoka uğrarken, bayramın yaklaşması ile birlikte fiyatların hangi noktaya ulaşacağını da kestirmeye çalışıyor.

Kayseri'de 15 Bin, Yurt Dışında 3 bin 600 TL!

Her Kurban Bayramı öncesi yaşanan ‘Kurbanlık sıkıntısı olacak mı?’, ‘fiyatlar daha da yükselecek mi’ şeklindeki tartışmalar, pek çok vatandaşın kafasını karıştırmaya devam ediyor. Yetkililer, ‘sıkıntı yaşanmayacak’ şeklinde açıklamalar yapsa da son günlerde kırmızı et fiyatlarındaki fahiş artış, kurbanlık fiyatlarına da yansımaya başladı.

Kayseri’de küçükbaş kurbanlık fiyatları 10 bin lira ile 15 bin lira arasında değişiyor. Büyükbaş kurbanlık fiyatları ise el yakıyor. 100 bin liradan aşağı büyükbaş kurbanlık bulunmazken, bir kurbanlık hissesinin 20 bin liradan aşağı olmayacağı söyleniyor.

Kayseri'de 15 Bin, Yurt Dışında 3 bin 600 TL!

Kurbanlık fiyatlarını araştıran vatandaşların karşılaştığı bir başka çelişki ise, Türkiye’deki fiyat tablosunda yaşanan çarpıklığı gözler önüne seriyor. Kayseri’de 15 bin liraya kadar çıkan küçükbaş kurbanlığın fiyatı, eğer vatandaş Diyanet İşleri Başkanlığı veya herhangi bir özel kuruluş aracılığı ile yurt dışında kesmek isterse 3 bin 600 liraya kadar düşüyor. 

Yurt içi ile yurt dışı arasında görülen bu fiyat farklılığı nedeniyle pek çok kişinin, kurbanlığı Kayseri’de kesmek yerine yurt dışına bağışlamayı tercih ettiği ifade ediliyor. Hükümetin, Kurban Bayramından canlı hayvan ithalatının önünü açarak, fiyatları düşürmesi bekleniyor.