Kayseri Çarşısı yok oluyor – Türkiye'den yardım istediler!

Irak'ın Erbil kentinde bulunan ve Erbil'in en önemli eserlerinden olan Kayseri Çarşısı yok olma tehdidiyle karşı karşıya. Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi konuyla ilgili Türkiye'den yardım istedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri Çarşısı yok oluyor – Türkiye'den yardım istediler!

5 Mayıs tarihinde Irak’ın Erbil şehrindeki tarihi Kayseri Çarşısı’nda yangın çıkmıştı. Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, ağır hasar alan Osmanlı yadigârı Kayseri Çarşısı için Türkiye’ye çağrıda bulundu.

4 bin işletmenin yer aldığı çarşıda çıkan yangında ağır hasar oluşurken, Erbil'de Osmanlı’nın ayakta kalan en önemli eserlerinden biri olan Kayseri Çarşısı'nın yangın sonrası harabeye döndüğü görüldü.

Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, ağır hasar alan Osmanlı yadigârı Kayseri Çarşısı için çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabından Türkiye'ye çağrıda bulunan Salihi, şu ifadelerde bulundu, ‘Bir Osmanlı eseri, göz göre göre yok oluyor.
Erbil’de Osmanlı’nın ayakta kalan en önemli eserlerinden biriydi Kayseri çarşısı. Bugün ise yangın sonucu harabeye dönmüş.
Kerkük Kayseri çarşısının onarımını yapan TİKA, dileriz ki Erbil’imizi de taçlandırır…’