Kayseri bu olayı konuşuyor!

Kayseri Şehir Terminali'nde işletmecilik yapan Mirza Binboğa, Kayseri Otobüs Terminaline girişinin yasaklı olmasından dolayı bariyerleri kırarak içeri girdi. Binboğa ve güvenlik görevlisinin arasındaki diyaloglarda neler söylendi? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri bu olayı konuşuyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel araçla terminale giriş yasak olmasına rağmen Mirza Binboğa, güvenlik görevlisinin uyarısına aldırış etmeyip, aracı ile bariyerleri kırıp terminal binasına girdi. 

Kayseri Şehir Terminali'nde işletmecilik yapan Mirza Binboğa, terminalin yeni müdürünün kendi arabasıyla içeri girmesini yasaklamasından dolayı bariyerleri kırarak geçiş yaptı. Binboğa ile güvenlik görevlisinin arasında yaşananlar cep telefonu ile kaydedildi. 
Mirza Binboğa, terminale giriş yapmadan önce cep telefonuyla yaşanan sıkıntıyı dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı: ‘İki buçuk ay önce Terminale gelen, Terminal müdürümüz Fatih bey, iki gün önce geldiğimde arkadaşlar ‘Mirza bey, sen içeri giremezsin’ dedi. Ben de hayırdır ne oldu dedim? ‘Müdür beyin talimatı’ dendi. İçerideki arabalar ne yapıyor dedim? Onlar da ‘Abi bize sormayın müdür beyle görüş, almayın diye söylendi, talimata uyuyoruz ’ dendi. Terbiyesizlik yapma, aç kapıyı dedim. Kapıyı açmak istemedi arkadaş,’ 
Mirza Binboğa, sonrasında yaşanan anları da cep telefonundan video ile kaydetti. 
Bu sözlerin ardından Binboğa, video kaydını açarak, içeri bariyeri kırarak girdi.

Mirza Binboğa ile güvenlik görevlisiyle arasındaki yaşanan diyalog: 

Derviş Binboğa: Selamünaleyküm müdür evvelsi gün talimat vermiş.
Güvenlik Görevlisi: Arabayı otoparka koyar mısınız?
Derviş Binboğa: Arabayı otoparka özellikle koymayacağım, video çekerek, ben Terminale gireceğim.
Güvenlik görevlisi: Otoparka ya da şuraya koyarsanız.
Derviş Binboğa: Otoparka arabayı koyacağım.
Güvenlik görevlisi: Yok, kendisiyle görüşün, Ali abi de içeride. Ali abiyi ara.
Derviş Binboğa: Ali’yi aramaya gerek yok
Güvenlik görevlisi: Yok, giremezsiniz.
Derviş Binboğa: İçeri girmek yasak mı?
Güvenlik görevlisi: Yasak abi.
Derviş Binboğa: Ama, Mirza Binboğa'ya yasak, başkalarına değil mi? Bak, kapıyı açalım.
Güvenlik görevlisi: Yok, ben zorda kalıyorum abi. 
Derviş Binboğa: Kırarsam ayıp olmaz mı? Ayıp olmasın, şu anda videoya alıyorum. Ali’yi videoya almış, burada hiç söylemediğim lafları sarf etmiş. Ben burada kırarsam, hiç ayıp olmasın bak. 
Güvenlik görevlisi: Vallahi abi burada biz zorda kalıyoruz. 
Derviş Binboğa: Bak şu anda videoya alıyorum, kırıp geçeceğim. Geçtiğim zaman da Fatih bey desin ki ‘Mirza bey kırıp geçti’ şu anda ben neden videoya alıyorum biliyor musun? O gün dedi ki: ‘Mirza bey seni alamayız’ burada başkasını alıyor, şuradaki arabalar ne dedim? ‘Abi müdür beyle görüş’ dedi. 
Güvenlik görevlisi: Yok abi senlik bir şey değil.
Derviş Binboğa: Dünden beri şey yapmış, bak kapıyı kıracağım, hiçbir sorumluluk almayacağım. Gitsin, şikayetçi olsun. Kargoymuş, öteki berikiymiş bilemem. Bak ne diyorum, ben aldım, kırıyorum, geçiyorum. 

Olayın ardından Otogar Müdürü Fatih Ulusoy yaptığı açıklamada, “Sadece otobüslerin girdiği perona Mirza Binboğa, özel aracı ile girmeye çalışıyor. Peronlara özel araçla girmek, bütün işletme sahiplerine yasaktır. Girişteki otopark ücretsiz olmasına rağmen, kuralları kabul etmeyen Mirza Binboğa, güvenlikçimizin uyarısınıda dinlemeyerek, özel aracı ile  bariyeri kırıp peronlara girmiştir. Binboğa terminalde güç gösterisi yapmaya çalışmaktadır. Otobüs peronlarında özel araçların durması şehrin terminaline yakışmamaktadır” ifadelerini kullandı