Kayseri Bilim Merkezi ramazanda açık mı?

Kayseri Bilim merkezi Ramazan Bayramı'nda ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kayseri Bilim Merkezi ramazanda açık mı?

Kayseri Bilim Merkezi farklı yaş gruplarından, farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturmayı, bilim ve teknolojiyi anlaşılır ve ulaşılır kılmayı, bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı, deneysel ve uygulamalı etkinlikler ile bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratmayı ve bireyleri denemeye ve keşfetmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bilim Merkezi'nde neler var?

Planetaryumlar, astronomi ve gökyüzüyle ilgili eğitici ve eğlendirici gösterileri bir seyirci topluluğuna sergileyebilmek için özel olarak tasarlanmış sinema salonu benzeri yapılardır.  

Eğitim atölyeleri, ayaküstü atölyeler ve bilim gösterileri bilim merkezlerinde gerçekleştirilen başlıca eğitsel etkinliklerdir.

Bilim gösterileri, bir grup izleyiciye yapılan açıklayıcı sunumlar ve bilim merkezi ziyaretini tamamlayıcı nitelikte gerçekleştirilen etkinliklerdir.

Ayaküstü atölyeler, taşınabilir deney istasyonlarında gerçekleştirilen etkinliklerdir. Bu deney istasyonları sergi galerileri içinde kurulabileceği gibi bilim merkezinin herhangi bir yerinde de kurulabilir.

Hediye mağazalarında, bilime olan ilgiyi artıracak bilimsel oyuncaklar, deney setleri, ilgi çekici bilimsel kitaplar, cdler, bilim merkezine özel hatıra eşyaları gibi ürünler sunulmaktadır. 

Bilim merkezi içerisindeki cafeler, restoranlar ve dinlenme noktaları ziyaretçilerin ihtiyaçlarını gidermelerine ve bilim merkezini gezmenin verdiği yorgunluğu üzerlerinden atmalarına imkân sağlamaktadır.

Peki ailelerin uğrak noktası bilim merkezi bayramda açılacak mı?

Kayseri Bilim Merkezi Arefe günü ve Ramazan Bayramı'nın 1. günü kapalı olacak.

Bayramın 2. ve 3. günü ise 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.