Kayseri-Adana yolundaki sorun yeniden gündemde!
Geçtiğimiz günlerde Kayseri Adana arasındaki Kozan–Feke–Saimbeyli–Tufanbeyli güzergahında yaşanan sorun Meclis'te yeniden gündeme taşındı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Adana-Kayseri arasındaki güzergahta geçtiğimiz günlerde yaşanan sorun Meclis’te yeniden gündeme geldi. Yağışların ardından aynı güzergahta yeniden kaya düşmesi yaşanması tepkileri artırdı. DEVA Partili vekil, ‘Adana bu kadar mı sahipsiz?’ diyerek tepkisini dile getirdi.
5 Ocak Gazetesi’nde yer alana habere göre, yağışların ardından aynı güzergahta yeniden kaya düşmesi yaşanması tepkileri de beraberinde getirdi. Kısacık, söz konusu yolun yalnızca ilçe yolu olmadığını, Adana’yı Kayseri’ye bağlayan stratejik bir hat olduğunu vurguladı. Yolun dar, bakımsız ve sürekli heyelan riski taşıdığını belirten Kısacık, ‘İki aracın zor geçtiği bir yoldan söz ediyoruz. Bir taraf uçurum, diğer taraf kaya tehdidi’ dedi.
Aynı nokta, aynı tehlike
Milletvekili Kısacık, 6 Nisan 2023’te Saimbeyli–Feke yolunda kaya düşmesi sonucu 4 öğretmenin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Aradan geçen zamana rağmen aynı noktada 14 Kasım 2025’te bir kez daha kaya düşmesi yaşandığını anımsatan Kısacık, ‘İki yıl geçti, değişen hiçbir şey yok’ ifadelerini kullandı.
‘Tüneller açılıyor, Adana yolları sahipsiz’
Başka illerde dağların delinerek tüneller yapıldığını, ancak Adana’nın bu ilçelerinde ne duble yol ne de kalıcı güvenlik önlemi bulunduğunu dile getiren Kısacık, yıllardır tamamlanamayan Kozan–Mansurlu yolunun da bölge için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.
Sosyal medyada sert tepki
Son kaya düşmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kısacık şu ifadeleri kullandı, ‘Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli yolumuzun durumunu en son Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na bizzat iletmiştim. Değişen hiçbir şey yok. Yola kaya düşmeye devam ediyor. Adana bu kadar mı sahipsiz? Yazıklar olsun…’
Bölgede yaşayan vatandaşlar da, can güvenliğinin her yağmur sonrası yeniden tehlikeye girdiğini belirterek acil kalıcı çözüm talep ediyor.