Karadeniz Gazı sonrası ilk fatura kaç TL olarak kesildi?

Karadeniz Gazı'nın ilk faturası kaç TL olarak geldi? Doğalgaz kesme İhbarnamesinde neler yazıyor?

Karadeniz Gazı sonrası ilk fatura kaç TL olarak kesildi?

Karadeniz Gazı’nın devreye girmesiyle birlikte ilk faturalar kesilmeye başladı.
Faturanın altındaki yazı dikkatlerden kaçmadı. Herkes ilk faturayı merak ederken, ilk ay faturası kesildi. İlk ay ödenecek tutar fatura kesiminden önce tartışma konusu olmuştu. Faturanın ödenecek tutarı ilk kesilen fatura sonrasında ‘0TL’ olarak netlik kazandı. Doğalgaz kesme İhbarnamesinde, ‘Bu faturanıza esas tutar, Cumhurbaşkanlığı düzenlemeleri çerçevesinde Devlet tarafından karşılanmıştır. Karadeniz Gazımız hayırlı olsun’ ifadeleri kullanıldı. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, doğalgaz faturasını paylaşarak, “Hadi sıkıyorsa ucube dediğiniz cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bu kararnamesini iptal ettirmek için de Anayasa mahkemesine başvursanıza...” tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde, aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedelinin 1 yıl boyunca ücretsiz olacağını söylemiş ve 1 ay boyunca ücretsiz verileceğini açıklamıştı.  Bu açıklamanın ardından da Karadeniz Gazı resmi gazetede yayımlanmıştı. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni’nde, "Keşfimiz, tüm konutların 35 yıllık doğal gaz ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kapasiteye sahip" demişti.