Kadın girişimciler kadın kooperatiflerinin yanında!

TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tuğba İlgü ve Yönetim Kurulu üyeleri bugün Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu. Kadın girişimciler kooperatiflerinin yanında diyen İlgü, kurumun çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kadın girişimciler kadın kooperatiflerinin yanında!

TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tuğba İlgü ve Yönetim Kurulu üyeleri bugün Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu. Kadın girişimciler kooperatiflerinin yanında diyen İlgü, kurumun çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Kadın girişimciler kadın kooperatiflerinin yanında!

İlgü, 18 yıllık iş hayatı deneyimine sahip bir sanayici kızı olarak faaliyet gösterdiğini belirtti. Ayrıca, aynı şirketteki çalışmalarının yanı sıra Kapadokya bölgesinde butik otel işletmeciliği de gerçekleştirdiğini vurguladı. Bunların yanı sıra TOBB Kadın Girişimciler olarak 2007 yılından beri 81 ilde faaliyet gösteren bir grup olduklarını ifade etti.

Kurumun öncelikli hedeflerinden biri, kadınları cesaretlendirmek ve girişimciliği desteklemek olduğunu söyleyen İlgü, bu kapsamda düzenlenen projeler arasında, ‘Kız Kardeşim Projesi’ ve ‘Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’ öne çıkıyor dedi. İlgü, bu projelerle kadınların iş dünyasındaki başarılarını ödüllendirmenin yanı sıra, eğitim ve faaliyetlerle destekleyerek girişimcilik ruhunu güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kadın Girişimciler Kurulu, üniversitelerle iş birliği yaparak girişimcilik kulüpleri kurmayı planlıyor. Bu kulüplerde düzenlenecek etkinliklerle eğitim, paneller ve yarışmalar düzenlenerek kadın girişimcilerin network oluşturmasına katkı sağlanacak. Ayrıca, Avrupa Birliği'nden alınan destekle sıfır atık geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında bir proje planlandı. Bu projenin başarısı, kurumun önümüzdeki aylarda yapmayı planladığı etkinliklerle taçlandırılacak.

İlgü, kurumun üye yapısına dair de bilgi verdi. Ticaret odası, sanayi odası ya da ticaret borsası üyelerinden oluşan Top Kadın Girişimciler Kurulu, farklı sektörlerden kadınları bir araya getiriyor. İlgü, kadınların kurum faaliyetlerine her anlamda katılmasına olanak tanıdıklarını ancak TOBB kurallarına uymak zorunda olduklarını ifade etti.

Son olarak, İlgü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, gazetecilerin emeklerine teşekkür etti.

Kadın girişimciler kadın kooperatiflerinin yanında!