Japon deprem uzmanı Kayseri'ye geliyor - İşte nedeni...

Türkiye'de ünlü Japon deprem uzmanı ve Yüksek Mimar İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki Kayseri'ye geliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Japon deprem uzmanı Kayseri'ye geliyor - İşte nedeni...

Türkiye’de ünlü Japon deprem uzmanı ve Yüksek Mimar İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki 1 Şubat Perşembe günü Kayseri’ye geliyor.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin kamuoyunda etkisi sürerken, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin Kayseri’ye geleceği öğrenildi.

Japon deprem uzmanı Kayseri'ye geliyor - İşte nedeni...

Moriwaki, yaklaşık 30 yıldır Türkiye’de yaşayan ve çocuklar başta olmak üzere deprem bilinci oluşturma çabası ile tanınıyor. 

Türkiye’deki depremlere dikkat çeken ve deprem gerçeği ile ilgili sürekli uyarılarda bulunan Moriwaki, geçtiğimiz ekim ayında 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’na katılarak hem merak edilenleri cevaplamış hem de seminer vermişti.

Japon Deprem Uzmanı ve Yüksek Mimar İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki’nin Kitap Fuarı ziyaretinin ardından 1 Şubat Perşembe günü Kayseri 1. Farkındalık Paneli’nde imar müdürleri, yapı denetim kuruluşları temsilcileri, mimarlar, akademisyenler ve vatandaşlarla bir araya geleceği öğrenildi.