'Eskişehir'de var Kayseri'de yok' tartışması!

Eskişehir'de her yıl düzenlenen Sucuk Festivali Kayseri'de tartışmaya neden oldu. Kayserililer sucuğun anavatanı olan yerde bu gibi festivallerin düzenlenmemesinin büyük eksiklik olarak yorumladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

'Eskişehir'de var Kayseri'de yok' tartışması!

Eskişehir Sivrihisar’da bu yıl 8'ncisi düzenlenen Dövme Sucuk Festivali ile vatandaşlara Kayseri'nin yerel lezzetlerinden 7,5 ton sucuk dağıtıldı. Büyük festivalde dev kazanda sucuklu yumurta pişirilirken Kayserililer Kayseri’ye özgü yerel lezzetlerimiz için bu tür festivallerin yapılmamasını büyük eksiklik olarak yorumladı.

'Eskişehir'de var Kayseri'de yok' tartışması!

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde bu yıl 8’ncisi düzenlenen 'Dövme Sucuk Festivali’nde, ızgaralarda pişirilen 7,5 ton sucuk ücretsiz olarak dağıtıldı. 25 metrekarelik tavada da 3 bin 500 yumurta ve 500 kilo sucuk ile sucuklu yumurta pişirildi. Büyük festivale çevre illerden de binlerce kişi katılırken yarım saatte pişen sucuklu yumurta festivale katılanlara ikram edildi.

Eskişehir’de gelenek haline gelen sucuk festivalinin Kayseri’de yapılmaması Kayserililerin tepkisini çekti.

'Eskişehir'de var Kayseri'de yok' tartışması!

Kayserililer buraya özgü lezzetlerin (sucuk, pastırma, mantı, yağlama) bu tür organizasyonlarla dünyaya tanıtılabileceğini belirtirken, ilgililerden mutlaka bu konuya bir el atması konusunda çağrılarda bulundu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ‘Kayseri için büyük kayıp, Nasıl başka bir şehre kaptırdık’ gibi yorumları beraberinde getirdi.