İşte Kayseri'de İsviçre'ye taş çıkaran o bölge...

Muhteşem manzarası, bol su kaynakları ve temiz havasıyla ön plana çıkan bu yayla İsviçre'ye sanıldı, ancak Kayseri'de olduğu ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İşte Kayseri'de İsviçre'ye taş çıkaran o bölge...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhteşem manzarası, bol su kaynakları ve temiz havasıyla yaz aylarında piknik veya kamp yapmak için ideal bir yer olan bu yayla İsviçre’de olduğu düşünüldü ancak Kayseri' de olduğu ortaya çıktı.

İsviçre Sanılan Yer, Kayseri'de Çıktı

Kayseri'nin doğal güzellikleri arasında yer alan Berçin Yaylası, Toros Dağları'nın eteklerinde, Arslantaş Mahallesi yakınında, Adana sınırına yakın bir konumda bulunuyor. Muhteşem manzarası, bol su kaynakları ve temiz havasıyla yaz aylarında yayla turizmi ve piknik yapmak için en çok tercih edilen yayla olarak biliniyor.

İsviçre Sanılan Yer, Kayseri'de Çıktı

Yayla, geçmişte Barçın, Beçin ve Peçin gibi farklı isimlerle de anılmış. Farsça kökenli ‘Berçin’ kelimesi ise ‘toplayıcı’ anlamına geliyor. Yaylanın bereketli toprakları ve doğanın sunduğu tüm güzellikleri toplayan bir yer olarak bilinmesi nedeniyle toplayıcı olarak anılıyor.

Berçin Yaylası'na Nasıl Gidilir?

Kayseri şehir merkezine yaklaşık 88,8 km uzaklıkta bulunan Berçin Yaylası'na kara yoluyla ulaşım mümkündür. Kayseri'den Tomarza ilçesine, oradan da Arslantaş Mahallesi'ne ulaşarak tabelaları takip edilerek ulaşılabilir.