İşte Herkesi İlgilendiren Ekonomideki O iki Formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda çalışmalar başladı. Maaşlar için iki formül için görüşülüyor. SSK, Bağkur, memur emeklileri ve memurların zam oranlarında yeni tablo ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

İşte Herkesi İlgilendiren Ekonomideki O iki Formül!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından SSK, Bağkur ve memur emeklilerin zam oranları netleşecekken, emeklilerinde refah payı alıp almayacakları belli olacak. 

Temmuz ayında gerçekleşecek zam oranlarına büyük bir merakla takip eden emeklilere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan, güzel haberler geldi.

Temmuz zammı için çalışmalara başlanan bakanlıkta, edinilen bilgilere göre iki formülün öne çıktığı ve en düşük emekli maaşı için düşünülen rakamda belirlendi. 

Emekli maaşlarında kök aylıkların enflasyon arttırılması böylelikle en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olması bekleniyor. 

İşte Herkesi İlgilendiren Ekonomideki O iki Formül!

4 Aylık Zam Oranı Netleşti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı için yüzde 6.70, Şubat için yüzde 4.53, Mart için 3.16 ve nisan ayı için de 3.18 enflasyon farkını hak etmiş oldu. Böylece SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammında 4 aylık kesinleşen zam oranı yüzde 18.72 olarak belirlendi.

Refah payı konusu henüz netleşmezken,  en düşük emekli aylığının 10 bin TL'de kalmaması konusunda mutabakata varıldığı ve kök aylıkları 8 bin TL altında olan emeklilerin zamdan yararlanabilmesi için taban maaş sınırının yükseltileceğinin konuşulduğu öğrenildi.

İşte Herkesi İlgilendiren Ekonomideki O iki Formül!

İki Formül Üzerinde Çalışılıyor

Enflasyon farkının yanında iyileştirme kapsamında iki formül konuşuluyor. İlk formül olarak refah payı ile birlikte tüm emeklilerin zam oranının eşitlenmesi düşünülüyor.
İkinci formül ise memur emeklilerinin aylıklarına yapılacak artış ile SSK ve Bağ-Kur'luların seviyesine çıkarılmaları olarak düşünülüyor. Bu uygulama ile tüm emeklilere refah payı eklenerek zam oranları yükseltilebilecek. Her iki formül de emeklilerin zam oranı eşitlenmiş oluyor.