İstanbul, Ankara, İzmir'de Annelere Euro Desteği Başladı – Kayseri'de Olacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından 'İstanbul, Ankara ve İzmir'de' ikamet eden çalışan annelere Euro desteğinin başlayacağını duyurdu. Peki, Kayseri'de bulunan çalışan annelere de bu destek olacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

İstanbul, Ankara, İzmir'de Annelere Euro Desteği Başladı – Kayseri'de Olacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sosyal medya hesabından İstanbul, Ankara ve  İzmir’de çalışan annelere destek programını açıklamasının ardından, ‘Kayseri’de de olacak mı?’ sorusu sık sık araştırılıyor.

Bakan Işıkhan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 Euro yani 11.339 TL destek verileceğini açıkladı. Bakan Işıkhan açıklamasında, ‘Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla; çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Proje kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak’ ifadelerine yer verdi.

 

Desteğe kimler başvurabilecek?

0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle işten ayrılma riski bulunan anneler destek programına başvurabilecek. Hayata geçirilecek proje ile annelerin istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir'de Annelere Euro Desteği Başladı – Kayseri'de Olacak mı?

Avrupa Birliği’nin desteklediği bu projeye başvuru için TIKLAYINIZ... 

Kayseri’deki Anneler Merakta!

Yapılan bu açıklamanın ardından İstanbul, Ankara ve İzmir dışından bulunan anneler ‘ Bize de destek olacak mı?’ sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Finansörlüğünü AB’nin üstlendiği projeden şuan için sadece Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayan 0-36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 sigortalı anne ve 3 bin 500'ü bakıcının faydalanması bekleniyor.  İstanbul, Ankara ve İzmir dışında bulunan illerdeki anneler proje ‘Başka şehirlerde de hayata geçirilecek mi?’ sorusuna yanıt arıyor.