Islak Kurabiye Tarifi - Az Malzemeli Kurabiye Tarifi - Pratik Tatlı Tarifleri

Lezzetin doyasıya yaşandığı pratik bir an! İşte az malzemeli ıslak kurabiye tarifiyle, çay keyfini şölene çevirin. Hafif hamuru ve yoğun çikolata lezzetiyle damakları şımartan bir tat, sofralarınızı renklendiriyor. Tarifin detayları haberimizde…

Islak Kurabiye Tarifi - Az Malzemeli Kurabiye Tarifi - Pratik Tatlı Tarifleri

Çay saatlerinizi unutulmaz kılacak bir lezzetle tanışmaya hazır mısınız? Az malzemeli ve kolay yapımıyla öne çıkan ıslak kurabiye tarifi, tatlı düşkünlerini mest ediyor. Hamurun içindeki sade ve doğal malzemeler, çayın yanında unutulmaz bir uyum yakalıyor. Çikolata kaplı yumuşacık kurabiyeler, sofralarınıza keyifli anlar katmak için burada!

İşte tarifimizin hazırlanışı;

Hamuru için;

3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
3-3, 5 su bardağı un ( kontrollü koyun )

Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su


Süslemek için;
Toz Antep fıstığı

Hazırlanışı;

Şerbeti için su ve şekeri ocağa alıyoruz, 5-10 dakika kadar ocaktan alıyoruz .
Soğumaya bırakıyoruz, kurabiye hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz .
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz, ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp tepsiye yerleştiriyoruz.
190 derece fırında 20 dakika kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz.
Çıkarıp ilk sıcağı çıktığında şerbetin içine koyup arkasını ve önünü şerbetleyip servis kabına alıyoruz.
Üzerini toz Antep fıstığıyla süsleyip servis edebilirsiniz,

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.