'İşe susadık'

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) başkanı Metin Kösedağ'ı ziyaret eden Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alan, pandemi sürecinde esnafın zo zamanlar geçirdiğini belirterek, 'Hepimiz işe susadık, 1 Haziran'dan itibaren açılma bekliyoruz.' dedi.

'İşe susadık'

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan ile birlikte KGC'ye taziye ve tebrik ziyaretinde bulunan Alan, koronavirüsten dolayı yaşamını yitiren Veli Altınkaya için bağ sağlığı dileklerinde bulundu. KGC yeni başkanı Metin Kösedağ'a da yeni görevinde başarılar dileyen Alan, "Pandemi hepimizi zorladı. Artık bitmesini istiyoruz. Kimi hastalığı atlattı, kimi Veli kardeşimiz gibi atlatamadı. Kayseri için de bizim için de değerli bir kardeşimizdi. Ailesine ve sizlere sabırlar diliyoruz, Metin kardeşimize de başarılar diliyoruz." dedi.

"ÇALIŞAMAMA SIKINTISI YAŞIYORUZ"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alan, pandemi sürecinde esnafın zor günlerden geçtiğini belirterek, "Şu anda gerçekten sıkıntı var. Bu sıkıntının adı da, 'çalışamama sıkıntısı'. O nedenle ay başında açılma bekliyoruz. Devletimiz, 5 ve 3 bin lira olmak üzere desteklerde bulunuyor. Tabi ki bunlar bizim ne kiramızı, ne vergimizi karşılar ama düşünülmek de önemli. Bunun dışında bu dönemde Halkbank esnafa siciline bakmaksızın kredi verdi. Allah insanı faizli paraya muhtaç etmesin ama yokluğunu da göstermesin. Ama artık biz işe susadık. Eğer 1 Haziran'da açılma olursa devletimizi de zora sokmadan kendi yağımızda kavrulmaya devam ederiz." diye konuştu.

KGC Başkanı Kösedağ, ziyaretlerinden dolayı Alan ve Alparslan'a teşekkür etti.

Haber Merkezi