İnternet Alışverişlerinde Devrim Niteliğinde Yenilik

İnternet alışverişlerinde devrim niteliğinde bir değişiklik yapılacak. Ödeme sistemlerinde dünyanın önde gelen şirketi, internet alışverişini daha kolay hale getirecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

İnternet Alışverişlerinde Devrim Niteliğinde Yenilik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ödeme sistemlerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden Mastercard, internet alışverişlerinde devrim niteliğinde bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Bu yenilikle beraber, internet alışverişi daha kolay ve güvenli olacak.

2030 yılında hayata geçecek

Avrupa'da 2030 itibarıyla hayata geçirilecek olan bu yenilik, Mastercard tarafından duyuruldu ve tüketicilerin 16 haneli kart numaraları yerine dijital tokenlar kullanarak ödeme yapmalarını sağlayacak.

Kart bilgileri artık paylaşılmayacak

CNBC’nin haberine göre, kapsamında dijital tokenlar, internet alışverişlerinde kart numaralarının yerini alacak. Her işlem için rastgele oluşturulacak bu tokenlar, internet sahteciliklerinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Mastercard, bu uygulamanın güvenlik açısından büyük bir adım olduğunu ve kullanıcıların kart bilgilerini paylaşma gerekliliğini ortadan kaldıracağını belirti.

Dijital tokenlar, her işlemde rastgele oluşturulduğu için kart bilgilerinin çalınma riski minimuma iniyor. Bu durum, internet sahteciliklerini önemli ölçüde azaltacak. Mastercard'ın duyurduğu bu yeni uygulama, cihaz ve platformdan bağımsız olarak tüm kullanıcılar için geçerli olacak.