İndirim yapılmıştı - Kayseri'de oyun ortaya çıktı!

Geçtiğimiz haftalarda Kocaeli'de yapılan denetimler sonrası ekmekte yapılan gramaj oyunu ortaya çıkmıştı. Kayseri'nin de bazı ilçelerinde indirim yapılan ekmeklerde oyun ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

İndirim yapılmıştı - Kayseri'de oyun ortaya çıktı!

Kocaeli’de zincir marketlerde yapılan denetimlerle birlikte ekmekte yapılan gramaj oyunu ortaya çıkmıştı. Kayseri’nin de bazı ilçelerinde geçtiğimiz haftalarda indirime gidilmişti. Şimdi ise bu ilçelerde yaşayan vatandaşlar ekmeklerin gramajlarıyla oynandığını iddia ediyor.

İndirim yapılmıştı - Kayseri'de oyun ortaya çıktı!

Ticaret Bakanlığı tarafından Kocaeli’de yapılan baskın market denetimlerinde binlerce temel tüketim maddesinin etiket ile kasa fiyatları karşılaştırılarak fahiş fiyat denetimi yapılmıştı. Zabıtalar etiketlerin yönetmeliklere uygun olup olmadığına, etiketlerdeki fiyat değişiminin hangi tarihte yapıldığına ve ürünün menşeinin yazılıp yazılmadığına dikkat ederken, aynı zamanda fahiş fiyatların uygulanıp uygulanmadığını ve etiketteki fiyat ile kasadaki fiyatların arasındaki farkı denetledi.

Denetimler sonucunda marketlerde 200 gram olarak satılan ekmeklerin gramlarının düşük olduğu ortaya çıktı. 

Kayseri’de de geçtiğimiz haftalarda bazı ilçelerde ekmek hareketi başlamıştı. Buradaki marketlerde ekmeğin fiyatı 5 TL’ye düşürülmüştü. 
İlçe sakinleri ekmeğin 5 TL’ye düşmesinin ardından sevinmişti ancak sevinçleri kısa sürdü.

İndirim yapılmıştı - Kayseri'de oyun ortaya çıktı!

Ekmekte oyun oynandığını iddia eden vatandaşlar market ve fırıncılara tepki gösteriyor. Hacılar Meydan Haber'de yer alan iddialara göre, 200 gram diyerek satılan ekmeğin gramları düşürülerek, vatandaşa indirim fırsatı gibi satılıyor. 

Vatandaşlar konuyla ilgili yetkililere çağrıda bulunarak, denetimlerin artırılması hususunda duyarlı olmalarını talep ediyor.