İmamoğlu'nun cezası onandı mı? YSK üyelerine hakaret etmişti...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen hapis cezasının, onandığı iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İmamoğlu'nun avukatı iddialarla ilgili açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

İmamoğlu'nun cezası onandı mı? YSK üyelerine hakaret etmişti...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) hakaret gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının istinaf mahkemeleri tarafından onandığı iddiası gündeme oturdu. Ekrem İmamoğlu’nun avukatı iddialara karşı sessiz kalmadı ve Gerçek Gündem'e konuştu. “Konu bizim bilgimiz dâhilinde. Dosya işlem sırasında, UYAP'ta da herhangi bir şey yok. Yaptığımız görüşmede de bir gelişme olmadığı söylendi" ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu'nun cezası onandımı?
Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 Kasım 2019’da açıklama yaparak kongredeki konuşmasından dolayı İmamoğlu için, "Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye'yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Bu iş bu kadar bedava değil" demişti. İmamoğlu ise aynı gün (4 Kasım 2019) Soylu'nun bu sözlerinin hatırlatarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın" ifadelerini kullanmıştı.