Hüseyin Akay'ı çizdiler

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile milletvekili adaylığı için görüştüğüne dair haberler fabrikayı karıştırırken, AK Parti'nin de Akay'ın üzerini çizdiği söyleniyor. Ayrıca Kayseri Şeker Fabrikası eski yönetim kurulu üyesi Metin Demircan'ın şikayeti üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından 3 müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.

Hüseyin Akay'ı çizdiler

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay’ın milletvekili adaylığı için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğüne dair iddiaların basına yansıması, Kayseri kamuoyunda bomba etkisi yaptı. Görüşmeyi, bir reklam ajansının sahibinin ayarladığı belirtilirken, olay siyasi çevrelerin de ilgi odağı haline geldi. Özellikle AK Parti cephesinden Hüseyin Akay’a büyük tepki geldiği öğrenildi. AK Parti iktidarının kayyum olarak atağı bütün seçimlerde arkasında durarak, teşkilatların sayesinde yeniden seçtirdiği Akay’ın bu tavrını “ihanet” olarak yorumlayanların da olduğu iddia edildi. Parti teşkilatlarında da konunun ele alındığı ifade edilirken, iddiaya göre, eski bir bakan Akay’ı arayarak bu konu hakkında sert sözlerle tepkisini dile getirdi.

Bu durum pek çok çiftçinin de tepkisini çekerken, fabrikanın da karışmasına neden oldu. Çok sayıda üst düzey yöneticinin, bu duruma anlam veremediği ve Akay’ı eleştirdiği söyleniyor. Fabrikayı karıştıran bir başka gelişme ise Kayseri Şeker Fabrikası eski yönetim kurulu üyesi Metin Demircan’ın şikayeti üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından 3 müfettişin görevlendirilmesi oldu. Müfettişlerin, incelemeden sonra nasıl bir rapor hazırlayacakları, şimdiden kamuoyunda merak edilmeye başlandı.