Hobi Bahçeleri için başvuru yapanlar dikkat! Çok önemli duyuru…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi için başvuruları yoğun ilgi görürken, başvuru yapanlara belediyeden önemli bir duyuru yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Hobi Bahçeleri için başvuru yapanlar dikkat! Çok önemli duyuru…

Daha yeşil bir Kayseri için Büyükşehir Belediyesi, Altınoluk Hobi Bahçesi’nde 230 adet, Beştepeler Hobi Bahçesi’nde 204 adet, Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde 703 adet, Cırgalan Hobi Bahçesi’nde 462 adet, Selçuklu Hobi Bahçesi’nde 569 adet ve Şeker Hobi Bahçesi’nde birinci kısım 144 adet ve ikinci kısım 231 adet olmak üzere toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesini hayata geçirdi.

3 Nisan’da başlayan başvurulara yoğun ilgi görürken, Büyükşehir Belediyesi’nden hobi bahçeleri ile ilgili önemli bir duyuru geldi.

Duyuruda hobi bahçelerini başkası adına başvu şey yapanların hobi bahçelerini kullanamayacağı ifade edilerek, şu bilgiler verildi:

Bilindiği gibi hobi bahçelerine müracaatlar 3 Nisan tarihi itibari ile başlamış olup, yoğun bir ilgi olmaktadır. Ancak bazı kişilerin; tanıdık,  eş-dost gibi şartları sağlayanları müracaat ettirerek, kurada çıkması durumunda bir şekilde başkasına kullandırırız veya gayri resmi devrederiz düşüncesinde oldukları anlaşılmıştır. 

Kamuoyu bilmelidir ki kurada çıkanlar haricinde hiç kimse hobi bahçesini kullanamayacaktır. Hobi bahçesine girişler dijital kişiye tanımlı ve resimli kartlarla sağlanacak ve hobi bahçelerinde düzenli denetimler yapılacaktır. Hobi bahçesi kullanım şartları aksi durum tespitinde kurala uymayan hak sahibinin bahçe kullanım hakkı iptal edilecektir.