Heyecanla bekleniyor - Uzman isim kar için tarih verdi!

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten heyecanla beklenen kar yağışı için tarihi verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Heyecanla bekleniyor - Uzman isim kar için tarih verdi!

Türkiye hafta başında soğuk havaların etkisine girdi. Kar yağışını özleyen vatandaşlar ise ‘Kar ne zaman yağacak?’ sorusunun yanıtını araştırıyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten heyecan dolu bekleyiş için tarih verdi.

Ökten X platformunda yaptığı açıklamada, kar yağışı için fazla beklenmeyeceğini söyleyerek 17 Aralık tarihine dikkat çekti. 

Ökten paylaşımında şu ifadelere yer verdi, ‘Avrupa modeli İstanbul adına Kar yağışı için fazla beklemeyeceksiniz demiş. 17 Aralık civarını işaret ediyor. Ondan hemen sonra asıl Kar yağışları Ülkemize gelebilir. Asıl balık o. Onu takip ediyorum’

Kayseri’de ise uzmanlar kar yağışının henüz görünmediğini ifade ediyor. Uzmanlar yağmur yağışının hafta sonunda da devam edeceğine işaret ederken, önümüzdeki hafta içinde de yağışların aralıklı periyotlarla süreceğini belirtiyor. Kar yağışı tahmini için ise önümüzdeki hafta değerlendirmeleri bekleniyor.

Ayrıca, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 'Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren beklenen yağışların Kayseri’nin güneyinde (Yahyalı çevrelerinde) kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların sebep olacağı olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' ifadelerine yer verilerek, ani sel-su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı da tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.