Hesaplarınızı Kontrol Edin – Bugün Yatırılıyor

SGK ve Bağ-Kur emeklileri bugün hesaplarınızı kontrol edin. Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam ödemesi bugün yatırılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hesaplarınızı Kontrol Edin – Bugün Yatırılıyor

SGK ve Bağ-Kur emeklileri bugün hesaplarınızı kontrol edin. Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam ödemesi bugün yatırılacak.

Ocak 2024 itibarıyla gerçekleştirilen yüzde 49,25 oranındaki zam, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını artırmıştı. Bakan Işıkhan, sosyal medyada yaptığı açıklamada, ‘Ocak 2024 itibarıyla yaptığımız yüzde 49,25 oranındaki yükseltme sonucunda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylık fark tutarlarını ödemeye başlıyoruz. SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat'ta, Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için ise 7 Şubat'ta fark ödemeleri gerçekleştirilecek’ dedi. Bu gelişme özellikle emekliler arasında heyecan yaratırken, bazı kesimlerin maaşlarındaki düzenlemelerden memnuniyetsiz olduğu gözlemleniyor. 

Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına göre, SSK emeklileri 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklileri ise 7 Şubat'ta aylık fark ödemelerini alacaklar.

Emeklilerin ek zam ödemeleri belirlenmişti. 13 buçuk milyon civarında SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Ödemeler bugün SSK emeklileri ile başlıyor. Bağ-Kur emeklilerinin ödemeleri de yarın gerçekleştirilecek. Fark tutarları hak sahiplerinin aylıklarını aldıkları banka hesaplarına yatırılacak.