Arabanızı Yıkatmadan Önce Cebinize Bakın!

Son zamanlarda artan maliyetler ve enflasyon, birçok sektörde olduğu gibi oto yıkama sektörünü de etkiledi. Birçok oto yıkamacı, artan maliyetleri karşılamak için fiyatlarına zam yapmaya başladı. Peki, Kayseri'de oto yıkama fiyatı ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Arabanızı Yıkatmadan Önce Cebinize Bakın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda artan maliyetler ve enflasyon oto yıkama sektörünü de etkilerken birçok oto yıkama firması zam yapmak zorunda kaldı. Zam oranları şehirden şehire ve işletmeden işletmeye değişiklik gösterse de ortalama olarak yüzde 20-30 civarında bir artış olduğu gözlemleniyor.

Bazı oto yıkama firmaları ise zam yerine farklı paketler sunarak müşterilerine alternatifler sunmaya çalışıyor. Oto yıkama fiyatlarındaki artış, araç sahiplerini zor durumda bırakmasından ötürü birçok kişi, artan fiyatlar nedeniyle daha az sıklıkla oto yıkamaya gitmeyi veya evde kendi araçlarını yıkamayı tercih ediyor.

Su elektrik zammın başında geliyor

Oto yıkamacıların zam yapmasındaki başlıca sebepler arasında, su ve elektrik geliyor. Oto yıkamacıların en önemli gider kalemleri arasında yer alan su ve elektrik oto yıkama fiyatlarını yukarı çekiyor. Asgari ücretin artması ve işçi bulma zorluğu oto yıkama fiyatlarını etkileyen faktörler arasında yer alırken, oto yıkamada kullanılan kimyasallar ve malzemelerin fiyatlarının da artmasından ötürü iç-dış yıkamanın maliyetini artırdı.

Kayseri’de ise oto yıkama fiyatları ise şöyle;

Binek araç iç-dış yıkama: 250 TL
Küçük otobüs iç-dış yıkama: 600 TL
Ticari araç iç-dış yıkama: 300 TL
Minibüs iç-dış yıkama: 375 TL