Hacılar Kaymakamı'ndan çağrı!

Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, vatandaşlara TRT Belgesel'de yayınlanacak program için çağrıda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Hacılar Kaymakamı'ndan çağrı!

Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, X sosyal medya hesabından TRT Belgesel’de yayınlanacak programda Hacılar ilçesindeki Hürmetçi köyünün meşhur manda kaymağı yapımının yayınlanacağını alıntılayarak, bölümü izlemek için vatandaşlara seslendi.

Kayseri'nin Hürmetçi köyünde yaşayan Hürmet Hanım, TRT Belgesel’de  Hacıların meşhur kaymak yapımını izleyicilerle paylaşıyor. Anadolu'nun zengin kültürüne ve geleneksel yaşam tarzına dair benzersiz bir öykü, TRT Belgesel'in 'Anadolu İnsanı' programının yeni bölümünde ekrana taşınıyor.

Hürmet Hanım, köyündeki geleneksel kaymak yapımının inceliklerini, annesinden öğrendiği yöntemlerle anlatarak izleyicilere nostaljik bir yolculuk sunacak. Kaymak yapımının sırlarını paylaşan Hürmet Hanım, bu özel lezzeti nasıl elde ettiğini detaylı bir şekilde anlatacak.

Anadolu İnsanı’nın yeni bölümü, 19 Kasım Pazar günü saat 20.00'de TRT Belgesel ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

Geleneksel yaşam tarzının ve el sanatlarının izini süren bu program, Türkiye'nin farklı köylerinden gelen ilginç hikayeleri ekrana taşıyor. Kaymak yapımının ardındaki kültürel zenginlikleri keşfetmek ve Anadolu'nun derinliklerindeki yaşam tarzını anlamak için bu heyecan verici bölümü kaçırmayın…