'Vatandaş isyanda, iktidar helâllik istiyor'

Tam kapanma sürecinde esnafın durumunu değerlendiren Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, 'Vatandaş artık yeter diyor ve isyan edecek boyuta geldi, iktidar ise hâlâ helallik peşinde.' dedi.

'Vatandaş isyanda, iktidar helâllik istiyor'

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında, AK Parti'nin, adında bulunduğu üzere adaletli davranmadığını belirten Narin, sürdürülen yanlış politikalardan dolayı esnaf ve işçi kesiminin yok edildiğini savundu.

"ZENGİN DAHA ZENGİN, FAKİR DAHA FAKİR"

Özellikle pandemi süreciyle birlikte zenginin daha zengin, fakirin daha fakir hale geldiğini belirten Narin, "Zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu bu iktidar döneminde orta direk yok olmuştur. Çalışarak kazanmaktan başka hiçbir isteği olmayan kesim görmezden gelinmiş , çalışma hakkı elinden alındığın da da iktidar kör sağır dilsiz kesilmiştir. Kamusal alanda çalışan insanlar maaşlarını eksiksiz alırken çalışmadığı zaman geliri olmayan insanlar yokluğa mahkum edilmiştir. Ey iktidar bu ülke de sadece memur , sadece yandaş iş adamlarınız yok. Bu ülkede günlükçü , yevmiyeci , esnaf ve işçide var. İktidara gelirken yaptığınız simit çay hesabını yapan hala birçok insan var. Sizlere yıllarca destek veren , ne istedinizde vermedik diyen milyonlarca kitle var. Şimdi bu insanlar yumruğunu masaya vura vura yeter artık diyor. Şimdi masaya vurdukları yumrukları seçim zamanı geldiğinde oy pusulasına vurulan mühürler olarak karşınıza gelecektir. Korktuğunuz son kaçınılmazdır." dedi.

"MUHALAFET DE YETERSİZ"

Ayrıca, uygulanan politikalarla, ayrıcalıklı bir zümre ortaya çıkarıldığını da öne süren Narin, ana muhalefetin de görevini yeteri kadar yerine getirmediğini ifade etti. Yeniden Refah Partisi'nin Türkiye'deki muhalefet boşluğunu gidereceğini dile getiren Narin, "Sorumlu muhalefetten yoksun, elebaşlarları ile iş tutan memlekette çakılı çivisi dahi bulunmayan ana muhalefette hüsrana uğrayacak ülke batıyor olsa da iktidar nasip olmayacaktır. Halkın gönlünde yeri olmayanın devlet yönetiminde de yeri olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber