UYARI DÖNEMİ BİTTİ, DİREKT CEZA YAZILACAK

(ÖZEL) Haber: Metin Kösedağ - Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, dün katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Vali Günaydın, 'Vaka artışlarında azalma var ancak bu yeterli değil ve risk devam ediyor' dedi.

UYARI DÖNEMİ BİTTİ, DİREKT CEZA YAZILACAK

'YETERLİ DEĞİL..'

TV Kayseri'de yayımlanan programda Murat Metiner'in konuğu olan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, pandemi sürecinde önemli bir süreci geçirdiklerini belirterek, “Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile iyi bir iş çıkarıyoruz. Son 15 günde iyi bir ivme yakaladık. Ancak bu yeterli değil. Herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Aynı kararlıkla devam etmeliyiz. Vaka artışlarında azalma var ancak bu yeterli değil ve risk devam ediyor” dedi.

UYARI DÖNEMİNİ GEÇTİK

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın yaptığı açıklamasında, “Biz insanlara illaki ceza yazma taraftarı değiliz. Ancak direnen, kurallara uymayanlara da yaptırım yapmak zorundayız. Uyarı dönemini geçtik artık kurallara uymayanlara direkt ceza yazılacak” dedi. Vali Günaydın, hastanelerin yükünü azaltmak için de çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Mesela sahada da test yapmaya başladık. Hastanelerin yükünü hafiflettiğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

HERKES GÖREVİNİ YAPIYOR

Pandemi sürecinde sıkıntılı süreci atlatmak için topyekun hareket etmek zorunda olduklarını belirten Vali Günaydın, “Gönül arzu ediyor ki sahadaki bilgi kirliliği olmasın. Ancak olursa da bize de bu bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak düşüyor. Bugüne kadar da bu yönde iyi çalışmalarımız oldu. Özellikle Sağlık Bakanlığı'nın koyduğu kuralları hayatımızın her alanına uygulamaya çalışmalıyız” dedi.

KAFELERİ DE KAPATABİLİRİZ

Vali Günaydın, Sağlık Bakanlığı'nın koyduğu kurallar çerçevesinde sıkı tedbirler aldıklarını da hatırlatarak, “Mesela çay ocaklarını kapattık. Çünkü burada küçük bir masanın etrafında 4-5 kişi oturuyor. Bu da çok riskli bir durum. O yüzden çay ocaklarını kapattık. Gerekirse kafeleri de kapatabiliriz. Yapılan denetimlerde kurallara uymadıkları görülüyor. Oturma düzenleri sağlıklı değil. İçilen sigara başkalarına da gidiyor” diye konuştu.