Semt pazarları güvenli

Kayseri'de kentin farklı bölgelerinde kurulan semt pazarlarında virüs tedbirlerinin en üst seviyede uygulandığını söyleyen pazar esnafı, vatandaşın rahatlıkla gelip alışveriş yapabileceğini söyledi.

Semt pazarları güvenli

Pandemiden sonra tüm kalabalık mekanlar gibi semt pazarları da olumsuz etkilendi. Marketler ve AVM 'ler kadar semt pazarlarında da güvenlik önlemlerinin alındığını söyleyen pazar esnafı, vatandaşın güven içinde alışveriş yapabileceğini söylüyor.

"KORKMAYI GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK"

Pazar esnafından Olcay Yıldırım, vatandaşın zaten zaruri ihtiyaçlarını alıp pazardan ayrıldığını, güvenlik önlemleri de üst düzey alındığı için pazarda bulaş riskiyle ilgili endişe olmaması gerektiğini savundu. Yıldırım, "Pazara koronavirüs tedbirleri olması gerekenden fazla. Çünkü etrafımıza baktığımız zaman insanlar tramvayda, otobüste üst üste gidiyor ama pazarda sosyal mesafe kuralları çok güzel uygulanıyor. Marketlere baktığımız zamanda virüs tedbirleriyle hiçbir alakaları yok. Müşterilerimizin korkmasını gerektirecek bir durum yok.” diye konuştu.

"SEBZE-MEYVE FİYATLARI DEĞİŞMEDİ"

Pazarın, fiyat bakımından da avantajlı olduğunu söyleyen bir başka esnaf Kadir Mağara, geçen haftadan bu yana fiyatlarda değişim yaşanmadığını ifade etti. Mağara, fiyatlara dair şu bilgileri verdi:

"Geçen haftalarda biraz yükselme vardı ama bu hafta fiyatlar normal. Kivi 5 TL, muz 10 TL, çilek 13 TL, domates ve salatalık 5 TL, limon 3 TL yani meyve sebze fiyatları sabit değişmedi." >>İHA