Saldırılara karşı ortak açıklama

CHP, Saadet, Deva, DP ve Gelecek Partisi il başkanları ortak bir açıklama yaparak, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile gazeteciler Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu'na yapılan saldırıları kınadı.

Saldırılara karşı ortak açıklama

Gelecek Partisi İl Binasında yapılan basın açıklamasını İl Başkanı Zülküf Arslan okudu. Muhalefet partileri İl Başkanları olarak bu menfur saldırıları şiddetle kınadıklarını belirten Arslan, "Temel insan haklarından olan düşünce, ifade ve siyaset yapma özgürlüğü, demokratik hukuk devletinde anayasal güvence altındadır ve soluduğumuz hava kadar elzemdir. Özgürlüklerin ve kamu güvenliğinin sağlanması ise iktidarın sorumluluğundadır." dedi.

KARA LEKE
Söz konusu saldırıların Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini dile getiren Arslan, Millet İttifakı'ndan saldırıların kınanmamasına da tepkili olduklarını söyledi. Arslan, "Ya ellerimizi taşın altına koyup bu badireyi birlikte atlatacağız, ya da millet olarak hepimiz bu taşın altında kalacağız. Demokrasi ikliminin zehirlenmesine milletimizin desteği ile muhalefet parti yöneticileri ve teşkilatları olarak asla izin vermeyeceğiz. Millet olarak, bütün bir toplum olarak her şeye rağmen demokrasi ve insan haklarını ülkemizde inşa ve ihya edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber