Rektör Karamustafa: 'Eğitimde uygulamayı önemsiyoruz'

Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, eğitimde uygulamayı önemsediklerini bu kapsamda sanayi ve kamu kurumları işbirliklerinde bulunduklarını söyledi.

Rektör Karamustafa: 'Eğitimde uygulamayı önemsiyoruz'

Üniversite olarak, uygulama ve proje odaklı üniversite misyonu ile hareket ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Karamustafa, üniversite-sanayi ve üniversite-kamu işbirliği projelerine ağırlık verdiklerini ifade etti.

Kayseri OSB ve Mimarsinan OSB’ye MYO kurulması konusunda ön protokoller imzaladıklarını ve İncesu OSB ile ön görüşmelerde bulunduklarını hatırlatan Karamustafa, “Kayseri Üniversitesi’nin MYO ağırlıklı olması münasebeti ile uygulama ve proje odaklı üniversite kimliğimizi fırsata çevirmek istiyoruz. Bunun için ilçelerimizdeki MYO’larımızın yerel üretim alanları ile entegrasyonunu ön planda tutarak bulunduğu ilçeye katkı sağlamanın çalışmalarını yapıyoruz. Bu çerçevede yerel yönetimler ile sürekli diyalog içerisindeyiz. Ayrıca ilçelerdeki programlarımızı yörenin ihtiyaçlarına göre belirleyerek, kırsal kalkınmaya katkı sunmayı önemsiyor ve önceliklerimiz arasında tutuyoruz. Buralarda gerek üniversitemiz bünyesinde gerekse belediyelerle işbirliği halinde yürüttüğümüz kırsal kalkınma projeleriyle ön planda olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

OSB MYO'LAR GELİYOR

OSB'lerde MYO kurma girişimlerini de önemsediklerinin altını çizen Karamustafa, "Gerek Kayseri OSB, gerekse diğer OSB’lerde kuracağımız MYO’lar ile eğitimi tamamen sahaya taşıyacağız. Öğrencilerimiz, buralarda mesleklerini bizzat uygulayarak öğrenme imkânı bulacaklar. Bu sayede öğrencilerimiz mesleklerini sahada uygulayarak öğrenecekler. Biz OSB MYO’ların amaçlarını biraz daha genişleterek mezuniyet sonrası daha nitelikli iş gücü ile istihdamı amaçlıyoruz. Böylelikle okullarımızda verdiğimiz mesleki ve teknik yükseköğretimin niteliğini en üst düzeylere taşıyarak öğrencilerimizin mezuniyet sonrası istihdam edilebilirliklerini kolaylaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi