Sahabiye'de Büyük Yankı Uyandıran Görüntüler!

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı'nın sosyal medyada paylaştığı video gündem oldu. Videoda, Kayseri'nin kalbi sayılabilecek mahallelerden olan Sahabiye Mahallesi'nin işgal altında olduğu belirtildi. İl Başkanlığı'nın paylaştığı 4 dakikalık video büyük yankı uyandırdı. Detaylar haberimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sahabiye'de Büyük Yankı Uyandıran Görüntüler!

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı, Kayseri’nin merkezi Sabiye Mahallesinde tabiri caizse tam bir mülteci akınının yaşandığının ve Kayseri’nin kalbinin kaderine terk edildiğinin altını çiziyor. 

Sahabiye Mahallesinde neredeyse hiç yerli halk ve yerli esnafın kalmadığını belirten İl Başkanlığının yayınladığı videodaki görüntülerde Sahabiye Mahallesi’nin Suriyeli işgali altında olduğu ve Kayseri’nin kalbinin kaderine terk edildiği belirtiliyor.

Sahabiye'de Büyük Yankı Uyandıran Görüntüler!

Kayseri’nin yerli halkının ‘Şam’ Mahallesi olarak da bildiği Sahabiye de mülteciler tarafından açılan dükkânlar ve Arapça dükkân tabelalarının fazlalığı yaşanan istilanın durumunu gözler önüne seriyor.

Göçmen vatandaşların son zamanlarda Kayseri’nin merkezine gösterdikleri yoğun ilgi ile Kayseri’nin yeni bir krizle karşı karşıya kaldığı vatandaşlarca dile getiriliyor.

Suriye'deki iç savaşın başlamasından bu yana, Türkiye, milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yaparak insani bir adım atmıştı. Ancak, son zamanlarda Kayseri'deki Sahabiye Mahallesi, bu göçmenlerin aşırı yoğunlaşmasıyla mücadele ediyor. 

Sahabiye'de Büyük Yankı Uyandıran Görüntüler!

Sahabiye’ye yerleşen çok sayıda mülteci sayesinde azınlık durumuna düşen yerli esnaf ve mahalle sakinleri, altyapı sorunları ve artan nüfusla birlikte güvenlik endişeleri yaşadıklarını dile getiriyorlar.

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı’nın yayınladığı video da mültecilerin kentin merkezine yerleşmekle kalmayıp dernekleşmeye kadar gittikleri de görülüyor.  

Kayseri’nin Sahabiye Mahallesi'nde yaşanan bu gelişmeler, Türkiye'nin genel göç politikalarını ve Suriyeli mültecilerle ilgili yaşanan krizleri gözler önüne seriyor.