Bakan Şimşek'ten Dikkat Çeken Açıklama! – 'Türkiye Sahalara Döndü'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın faiz kararını sabit bırakmasının ardından, katıldığı bir programda 'Türkiye sahalara geri döndü' açıklaması dikkatleri çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bakan Şimşek'ten Dikkat Çeken Açıklama! – 'Türkiye Sahalara Döndü'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın faiz kararını sabit bırakmasının ardından, Kral Günü Resepsiyonunda yaptığı açıklamada dikkat çekti. ‘Türkiye sahalara geri döndü’ diyen Şimşek, son yıllarda yaşanan sıkıntıların geride kaldığını açıkladı.

Enflasyonla mücadele programının kararlılıkla sürdürüleceğini yineleyen Bakan Şimşek, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Kral Günü Resepsiyonunda önemli açıklamalarda bulundu. Son yıllarda yaşanan sıkıntıların geride kaldığını söyleyen Şimşek, ‘Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir’ ifadelerinde bulundu.

Bakan Şimşek açıklamasında, ‘Güçlü bir politika uyguluyoruz. Sıkıntılar geride kaldı. Türkiye sahalara döndü’ ifadeleri dikkat çekti.