Ramazan Ayı mesajları

Kayseri 'de siyaset, eğitim, sağlık ve iş dünyasından önemli isimler Ramazan ayı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Ramazan Ayı mesajları

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Ramazan ayı, sadece oruç, iftar, sahur ayı değil. Ramazan ayı, aynı zamanda birlik-beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma ayıdır. Bizler bu inanç ve bu kültürle büyüdük ve inşallah gelecek nesillerimiz de bu inanç ve bu kültürü devam ettirecekler. Çünkü, bir ve beraber olmaya, iri ve diri olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Tehdit ve tehlikelerden uzaklaşmamızın ve gelecek nesillerimize daha huzurlu bir dünya bırakmamızın tek yolu bu. Ramazan ayının birlik beraberliğimizi güçlendirmesini diliyorum” dedi.

Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu ve Hayırsever Kayseri insanının her zaman yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergilediğini dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Varlığını yakınlarıyla ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmayı bilen hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Gönlü zengin hemşehrilerimiz, gönlü zengin dernek ve vakıflarımız, devlet kurumlarımız ve ihtiyaç duyan herkesin yanında olan belediyelerimiz yine Ramazan ayında üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapacaklardır. Bu yıl Ramazan ayında, Ramazan Sokağı gibi etkinliklerle, iftar sofralarıyla ya da teravih namazlarıyla ne yazık ki bir arada olamayacağız. Ramazan ayının manevi atmosferini belki birlikte yaşayamayacağız; ama aynı dağın yeli olmaya, sosyal mesafelerle aynı duyguları ve aynı manevi hazzı yaşamaya devam edeceğiz. Rabbim, huzurumuza bozan tüm şerlerden bizi muhafaza eylesin. Tüm hemşehrilerimin Ramazan-ı şerifini tebrik ediyorum. Rabbimden sağlık ve huzur içinde Ramazan Bayramına eriştirmesini diliyorum” diye konuştu.

 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Talaslı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Başta Talas olmak üzere şehrimiz, ülkemiz, İslam coğrafyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Ramazan ayı vesilesiyle mesaj yayımladı.

“Recep ve Şaban ayları derken bir Ramazan ayına daha erişmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Ramazan ayı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini de içerisinde bulunduran mukaddes bir aydır. Bu mukaddes ayda yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duyguları artar, kötülükler ve kötü alışkanlıklar azalır. Ramazan ayı huzurdur, berekettir, sabırdır ve şükürdür. Maneviyat ve iyilik duyguları zirve yapar. O yüzden bu mübarek ayın bereketi ve sevabından en iyi şekilde faydalanmalıyız ve tüm kötülüklerden Allah’a sığınmalıyız.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle içerisinde bulunduğumuz bu zor günlerden bir an önce kurtulmamız için bu mübarek ayda dualarımızı eksik etmeyelim. Ramazan ayını idrak ederken devletimizin koronavirüs önlemleri için koyduğu kuralları hiçbir zaman ihmal etmeyelim. Ülke olarak, dünya olarak eski güzel günlere bir an önce kavuşma dileğiyle mukaddes Ramazan ayının ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa sağlık, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Mevla’dan diliyorum.”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan,"Rahmet ve cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının da kapandığı on bir ayın sultanı olarak nitelendirilen Mübarek Ramazan ayını birlik ve beraberlik içerisinde geçirmeliyiz. Huzur ve mutluluk içinde bereketli sofralarda açılan iftarlar, kalkılan sahurlar ve yapılan ibadetler, kılınan teravihlerle bu ayı dolu dolu geçirerek ramazanın tadına varmalıyız. Yüce kitabımız Kur 'an-ı Kerim bu ayda inmeye başlamış ve Kur 'an-ı Kerimde ismi olan tek ayda yine Ramazan ayı olup, içinde bin aydan daha hayırlı olarak bilinen ve ramazanın 27 'inci gecesine denk gelen Kadir Gecesi bulunmaktadır. Ramazan ayı, ibadet ayı olmasının yanında aynı zamanda yardımlaşma ayı olmasında dolayı yoksul ve fakir vatandaşlara yardım elimizi uzatmalıyız. Bu vesile ile; başı rahmet, ortası merhamet, sonu cehennemden azat olan on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına erişmenin mutluluğu ve sevinci içindeyiz. Tüm İslam aleminin mübarek Ramazan-ı Şeriflerini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim"
ifadelerini kullandı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok: "Bütün Müslümanların heyecanla beklediği bereket, rahmet ve mağfiret ayı, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif 'e erişmenin mutluluk ve coşkusunu yaşamaktayız. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran Ramazan ayı yüce kitabımız Kuran-ı Kerimin yeryüzüne indiği kutsiyetlerle dolu bir aydır. Bu güzel ayda dargınlıkları unutmak, barış içinde yaşamak, kardeşlik duygularımızı pekiştirmek hepimizin ortak hedefi ve arzusu olmalıdır. Ramazan ayında biraz daha yoğun olarak düşkün ve muhtaçlara yardım elimizi uzatmalı çocuk ve yaşlıların gönüllerini almalıyız. Tuttuğumuz oruçlarımızda bizlere sabırlı olmayı öğreten Ramazan ayı aynı zamanda hoşgörüyü, dayanışmayı ve kardeşlik duygularını da tüm insanlığa hatırlatır ve yaşanmasını sağlar. Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu ayda başta Kayserili hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Aleminin Ramazan-ı Şerifini en içten duygularımla kutluyor bu mübarek ayın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu

"Cuma günü ilk orucumuzu tutacağımız ramazan ayının bizler için manevi anlamda büyük önemi vardır. İnşallah, oruç ibadetimizi yerine getireceğiz. Ramazan ayına girerken salgın nedeniyle görevleri başında olan, ailelerini bile ihmal etmek zorunda kalan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün insanlarımızın bu süreci hastalanmadan, kazasız belasız atlatmaları, ailelerine kavuşmaları için dua ediyoruz. 11 ayın sultanı ramazan ayının manevi ikliminden hep birlikte faydalanmak için çaba göstereceğiz."