Melikgazi Belediyesinde çölyak hastaları için beslenme eğitimi

Melikgazi Belediyesi Meslek Kursları (MELMEK)'nda çölyak hastalarının glütensiz yiyecekleri yapabilmeleri için özel beslenmek eğitimi veriliyor.

Melikgazi Belediyesinde çölyak hastaları için beslenme eğitimi

Eğitimle ilgili ilgi veren Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi ürünlerin hiçbirini tüketemeyen çölyak hastalarının daha düzenli beslenebilmeleri ve bilinçlenmeleri amacıyla bu kursu açtıklarını ifade etti. Palancıoğlu, “Marketlerde glütensiz ürün bulamayan ve bu manada hayatları oldukça zorlaşan çölyak hastaları ve hasta yakınları bu derslere katılarak glütensiz malzemelerle ekmekten pastaya sevdikleri yiyecekleri kendileri hazırlamayı öğreniyor. Bu kurslar sayesinde çölyaklı vatandaşlarımız sosyalleşme imkanı bulabilecekler ve kurs sonunda katılımcı belgesi de alabilecekler” dedi.

Kendilerine verdiği desteklerden dolayı Melikgazi Belediyesine teşekkür eden Kayseri Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Zahide Kaya ise, “Kursiyerlerimizden kimisi eşi için burada, kimisi çocuğu veya kendisi için burada eğitim alıyor. Böylece hayatı kolaylaşıyor. Glütensiz yemek yapmayı öğreniyor. Bu güzel hizmet için Başkanımıza teşekkür ederim” diye konuştu.