Market alışverişine drone'lu çözüm

Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uçak Elektrik-Elektronik Bölümü mezunu İsmail Duran, sokağa çıkma yasağından dolayı evden çıkamayınca, çareyi drone ile market alışverişi yapmakta buldu.

Market alışverişine drone'lu çözüm

Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uçak Elektrik-Elektronik Bölümü 'nden mezun olan Kayserili 19 yaşındaki İsmail Duran, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağına takılınca, drone pilotluğu yeteneğini kullanarak market alışverişini yaptı. Kocasinan ilçesi Yıldızevler Mahallesi’nde yaşayan Duran, evinin karşısında bulunan marketi arayarak telefonla sipariş verdikten sonra, drone’u evinin camından markete gönderdi. Market çalışanı, Duran’ın istediği siparişleri drone’un altına poşetle yerleştirdikten sonra, İsmail Duran drone’u bu kez evine doğru hareket ettirdi.

Duran, “Birkaç yıldır drone pilotluğu yapıyorum. 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı gelince böyle bir alışveriş yöntemi buldum. Market sahibine ve arkadaşlarıma ilk başta çılgınca gelmişti bulduğum yöntem ama sonuçta işe yaradı.” dedi.

Haber Merkezi