Lokantacı esnafına Ramazan darbesi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan ayında uygulanacak iftar ve sahur kısıtlamaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, kısıtlamaların çok sayıda esnafı işinden edeceğini söyledi.

Lokantacı esnafına Ramazan darbesi

Pandemiden dolayı zaten kötü giden işlerin, Ramazan kısıtlamalarında daha da kötüleşeceğini söyleyen Aydemir, kısa çalışma ödeneğinin de kesilmesiyle birlikte, esnafın tüm umudunun suya düştüğünü ifade etti. Aydemir, "Ramazan ayında da insanlarımız hep oruç olduğu için bütün esnaflarımız, lokantalarımız zaten kapalı. Lokantalarımızın akşam iftarda bir beklentisi oluyordu. O da kapatıldı. Şimdi nasıl ayakta duracağız, nasıl mücadele edeceğiz şaşırmış durumdayız. Gündüz zaten yüzde 70 oranında işlerimizde düşüş oluyordu. Şimdi yüzde 100 düşüş olacak. Kısa çalışma ödeneği de sona erdi. Biz nasıl geçineceğiz?” diye sordu.

İŞLETMELER KAPANIR

Ramazan ayı için alınan kararı beklemediklerini dile getiren Aydemir, çok sayıda işletmenin kapanmasını öngördüklerini söyledi. Aydemir, Lokantalarda eskisi gibi müşteri yok. Kısıtlamalar geldi. Tabi ki çok zor ve sıkıntılı bir dönem geçecek. İnşallah öyle olmaz ama tahminime göre birçok esnaf işletmelerini kapatacak.” ifadelerini kullandı.

İHA