Kungfucu katil zanlısı: 'Ben Türkiye'nin kara kutusuyum'

Haber: Şeref Kahraman - Kayseri'de üç ayrı cinayetle suçlanan ve emniyette suçunu itiraf eden ancak mahkemelerde inkar eden ve eskiden kungfu sporu yapan tutuklu sanık Orhan G.'nin iki ayrı cinayetten yargılanmasına devam edildi. Savcı mütalaada 'cezalandırma' isterken sanık, 'Ben özel yetenekli biriyim. Beni dışarı çıkarıp, ruhsatlı silah verin, siyah sancak komutanıyım. Ben Türkiye'nin kara kutusuyum, devletle işbirliği yapacağım' dedi.

Kungfucu katil zanlısı: 'Ben Türkiye'nin kara kutusuyum'

2019’DA UFUK AKHAN CİNAYETİNİ İŞLEDİ

Kayseri Emniyet Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 9 Ocak'ta Uğurevler Mahallesi 251. Sokak'ta öldürülen Ufuk Akhan'ın katil zanlısı olarak Orhan G.'yi gözaltına aldı. Zeliha Ü.'nün evini basan Orhan G.'nin defalarca zile basması üzerine paniğe kapılan kadının komşuları Ufuk Akhan'dan yardım istediği, fabrika işçisi Ufuk Akhan'ın da tüfeğini alarak aşağıya indiği, Orhan G.'nin cebinden çıkardığı bıçakla Ufuk Akhan'ı 7 yerinden bıçakladığı ortaya çıktı.

2014’TE HÜSEYİN EKEMEN CİNAYETİ

Cinayeti araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde oluşturulan özel ekip, Ufuk Akhan'ın öldürülme şekli ile 2014 yılında Uğurevler Mahallesi 251. Sokak'ta öldürülen Hüseyin Ekemen cinayetini karşılaştırdı. Hüseyin Ekemen cinayetini 5 yıl boyunca çözmeye çalışan dedektifler, 4 bin 500 kişi ile görüşerek, olay yerinden beyaz bir aracın kaçtığını tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Büro dedektifleri, Ufuk Akhan'ı bıçaklayarak öldüren Orhan G.'nin babası T.G.'ye ait beyaz bir aracı kullandığını da tespit ederek zanlıyı sorguladı. Basit yaralama, hırsızlık ve tehdit suçlarından kaydının olduğu, ailesi ve çevresi ile sürekli kavgalı olduğu, üzerinde sürekli bıçak taşıdığı, kungfu sporcusu olduğu, ayrıca bipolar davranış bozukluğu tedavisi gördüğü belirlenen Orhan G., sorgusunda maktül Hüseyin Ekemen'i tanımadığını, adını basından duyduğunu, olay gecesi sokakta otururken karşılaştığını, sarhoş olan şahsın kendisine bıçak çekerek telefonunu istediğini, bu esnada üzerinde taşıdığı pusat diye tabir edilen bıçağı ile Hüseyin Ekemen'i öldürdüğünü ve olay yerinden ayrıldığını itiraf etti.

2007'DE İŞLENEN ŞAHİN METİNER CİNAYETİNİ DE İTİRAF ETTİ

Şüpheli Orhan G.'nin daha eski tarihlerde benzer yöntemle işlenmiş faili meçhul cinayetlerle bağlantısı olabileceği üzerinde duran Cinayet Büro dedektifleri, 16 Şubat 2007 tarihinde Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi Oğulcuklu'da sokakta Şahin Metiner isimli şahsın başından, boğazından ve sırtından bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Zanlı Orhan G., yapılan sorgulamada Şahin Metiner'i de 'kız kardeşi hakkında laf çıkardığı' için bıçakla öldürdüğünü itiraf etti. Cumhuriyet savcısı refakatinde Orhan G.'ye yer gösterme işlemi yapıldı ve verdiği ifadelerle olayın birebir örtüştüğü belirlendi. Gözaltına alınan Orhan G., işlemlerinin ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Ufuk Akhan cinayetinden tutuklu bulunan Orhan G., hakkında açılan Şahin Metiner ve Ufuk Akhan cinayetleri ile ilgili davada yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde farklı dosyalarda ayrı ayrı görülen davalarda sanık koronavirüs tedbirleri kapsamında Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ve avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu.

“DEVLETLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIM”

Adli Tıp Raporu’nda akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor gelen tutuklu sanık Orhan G., hakkında savcı verdiği mütalaada sanığın Ufuk Akhan’a yönelik ‘kasten adam öldürme’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Orhan G. ise “Beni dışarı çıkarıp, ruhsatlı silah verin, Milli Savunma Bakanlığı’na bilgi vereceğim, siyah sancak komutanıyım. Yüce divana ve savcıya sesleniyorum, ben Türkiye’nin kara kutusuyum. Bana adliyede bir kanepe verin, ben devletle işbirliği yapacağım” dedi.

“BEN ÖZEL YETENEKLİ BİRİSİYİM”

Yine diğer dosyada Savcı verdiği mütalaada sanığın Şahin Metiner’e yönelik ‘kasten adam öldürme’ suçundan da cezalandırılmasını talep etti. Orhan G., “Ben özel yetenekli birisiyim. Vatan meselesi için, o gün polisler ‘sen mi yaptın’ dedi, ben de ‘he he’ dedim. Benim adım Orhan G., telefonumun MİT müsteşarlığına verilmeli. Avukatım senden çok memnunum, seni Türkiye’ye tanıtacağım” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, verdiği ara kararda Metiner ve Akhan cinayetlerinden yargılanan sanık Orhan Gökçek’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı karar vermek üzere gelecek haftaya erteledi.

Ayrıca Gökçek, Kayseri 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde Hüseyin Ekemen’i öldürdüğü iddiasıyla da yargılanıyor. O mahkemede, önümüzdeki günlerde karara çıkacak.