KORKUTAN ARTIŞ

Haziran ayında sıfırlanan Covid-19 vakaları yeniden hortladı. Hastanelere test için başvurular çoğaldı. Uzmanlar 'Panik yok, ama dikkat etmek zorundayız' uyarısında bulundular.

KORKUTAN ARTIŞ

Covid-19 pandemisinde yaklaşık 2,5 yıl geride kalırken, vaka sayıları son haftalarda yeniden artışa geçti. Bu yükselişe neden olan ise, Omicron varyantının BA.4 ve BA.5 adlı alt varyantlarının hızlı bulaş sağlaması nedeniyle yayılması sonucu gerçekleşiyor. Uzmanlar, pandemide altıncı dalganın yaşanıyor olabileceğini belirtiyor ve koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı ile mücadelenin henüz sona ermediği uyarısını yineliyor.


Kayseri’de ise ülke genelinde yaşanan vaka sayısındaki artış paralellik gösteriyor. Maske kullanımı zorunluluğunun kaldırılması ile birlikte gurbetçi ve tatil sezonunun açılmış olması da vaka sayılarındaki artışın nedenleri arasında gösteriliyor. Şehir Hastanesi Başhekimi Serhat Koyuncu ise Anadolu Haber’e yaptığı açıklamada hastanelerde olağan düzenin devam ettiğini belirterek, “Hastalarımız mağdur olmamakta pandemiden dolayı. Hem pandemi hastalarımıza hem de normal hastalarımıza gerekli önem göstererek sağlık sistemi sunulmakta. Şu an için yeni bir pandemi servisi açmak gibi bir durum söz konusu değil” ifadelerinde bulundu.


Kayseri’deki vaka artışının da Türkiye genelinde olduğu gibi arttığını belirten Koyuncu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Sağlık Bakanlığı’nın haftalık yayınladığı resmi rakamları bizler de baz alabiliriz. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi bizde de yansımaları tabii ki var.”
Uzmanlar ise aşı da hatırlatla dozlarının ihmal edilmemesi gerektiğini belirtiyor.


>>Dilek Bayram