'Kısıtlamalar kaldırılsın'

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Ocak ayı meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, perakende ticareti ve hizmet sektörünün toparlanabilmesi için sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılması çağrısında bulundu.

'Kısıtlamalar kaldırılsın'

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, konuşmasına her açıdan zor bir yılın geride bırakıldığını hatırlatarak başladı.

“Perakende ve hizmet sektörünün toparlanabilmesi için kısıtlamalar kaldırılmalı”

Konuşmasında Kovid-19 salgının ekonomiye etkilerine değinen Başkan Gülsoy, “Hizmet işletmeleri son kısıtlama kararı ile bitme noktasına geldi. Kayseri OSB’de geçtiğimiz yıl elektrik üretimi yüzde 5 gibi artmış. Demek ki üretim de artmış. Ama maalesef çarşı-pazar için aynı şeyi söyleyemeyiz. Kısıtlamaların bir an önce kaldırılması, perakende ticaretin ve hizmet sektörünün toparlanabilmesi için şart” dedi.

Kayseri Ticaret Odası olarak pandemi süresince üyelerinden gelen talepleri ilgili bürokratlara ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ilettiklerini belirten Başkan Gülsoy, “Yaklaşık 70 kadar talep iletmişiz. Bunların önemli bir bölümü çözüldü” İfadelerini kullandı.

“14 coğrafi ürünümüz tescil edildi”

Konuşmasında Kayseri Mantısı, Kayseri Pastırması, Kayseri Sucuğu’nun Avrupa Birliği’nde tescil aşamasına geldiğini belirten Başkan Gülsoy, “Ticaret Odası olarak şehrimizin değerlerine sahip çıkacağız. Ağırlıklı bölümü Odamız girişimleri sonucunda 2020 sonu itibariyle 14 coğrafi işaretli ürünümüz tescil edildi” dedi.

Pandeminin etkisiyle dünyanın değiştiğine vurgu yapan Başkan Gülsoy, değişime ayak uyduramayan şirketlerin rekabet edemeyeceğini belirtti.

“İş dünyası olarak yüksek faizden dertliyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son aylarda yüksek faizden, yüksek sesle dert yanmaya başladığını belirten Başkan Gülsoy, “Biz iş dünyası olarak yüksek faizden daha dertliyiz. Yüksek faizin olduğu yerde yatırım da, istihdam da, üretim de olmaz. Hep söylüyorum faiz, döviz ve enflasyon ekonominin üç temel saç ayağı. Bu ayakların üçünü de birbiri ile dövüştürmeden dengede tutmak zorundayız. Aksi takdirde ekonomik hedeflerimizi yakalayamayız” diye konuştu.

“Ulaşım olmadan ticaret olmaz”

Kayseri’nin en büyük meslek örgütü olarak şehrin değerlerine sahip çıkmaya bu yıl da devam edeceklerinin altını çizen Başkan Gülsoy, “2021 yılına girdik, şu ana kadar maalesef Kayseri-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren talebimizle ilgili resmi ağızlardan bir müjde duymadık. Siyasiler gerekli kredi anlaşmasının sağlandığını, Hazine garantisi sürecinin devam ettiğini söylüyorlar. Dilerim en kısa sürede bu süreç tamamlansın ve YHT’nin temeli atılsın” dedi.

Konuşmasında son günlerde muhalefet tarafından dillendirilen “Erken Seçim” tartışmalarına değinen Başkan Gülsoy, iş dünyası olarak erken seçim istemediklerini söyledi.

Kurumsal Haber