Kazım Yücel'den imar değişikliği eleştirisi

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, belediyeler tarafından yapılan imar uygulaması değişiklikleri neticesinde, belediye hizmet alanlarının imara açıldığını savundu.

 Kazım Yücel'den imar değişikliği eleştirisi

İYİ Parti il binasında yaptığı basın açıklamasında basın mensupları ile bir araya gelen Yücel, belediyelerin yaptığı imar uygulaması değişikliklerini eleştirdi. Yücel, söz konusu imar değişiklikleriyle; belediyelerin mahallî müşterek niteliğindeki ihtiyaçları karşılamak üzere, sermayesinin yarıdan fazlası belediyeye ait olan şirketlerin sahip olduğu sosyal ve kültürel tesislerin yapılacağı alanları ifade eden belediye hizmet alanlarının imara açıldığını öne sürdü.

KAYSERİ'DE 6 BÖLGE VAR

Belediyelerde imar değişikliği uygulamalarının önemli olduğunu, ancak son 20 yılda yapılan değişikliklerle vatandaşa ait olan sosyal donatı alanlarının bırakılmadığını söyleyen Yücel, Kayseri'de bu şekilde 6 bölge tespit ettiklerini ifade etti. Yücel, "Bunu aynen 50 yolcu kapasiteli bir otobüse 60 yolcu alınmasına benzetebiliriz. 50 kişilik otobüste ikramlar o yolcu kapasitesine göre hazırlanmıştır, 10 yolcu daha alırsanız elbette orada bir kargaşa çıkacaktır. İmar değişiklikleri ile bir mahallede, orada yaşayan insanların okul, sağlık merkezi, sosyal ve kültürel donatılar gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere boş bırakılmış alanlar ranta açılmaktadır. Biz bunları meclis toplantılarında dile getirdiğimizde okula, hastaneye karşı mısınız diyorlar. Ama biz bunlara karşı değiliz, çünkü o yapılan hastanelerin hemen karşısına bir ticaret hane alanı açılıyor. Halbuki buralar vatandaşın yeri, belediyelerin hizmet alanları. Biz, okula karşı değiliz okulun yetersizliğine yol açan parsel yetersizliğine karşıyız." diye konuştu.

Selma Kara