Kayseri Derbisinde Emar Güldü [Video Haber]

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de 2020-2021 sezonu ilk haftasında Kayseri derbisiyle başladı. 3. Bölge 5. Grup ilk hafta maçında Kayseri temsilcileri Talasgücü Belediyespor ile Emar Grup FK, Atatürk Dış Saha'da kozlarını paylaştı. Müsabakayı Nizamettin'in attığı golle Emar Grup FK kazandı.

Kayseri Derbisinde Emar Güldü [Video Haber]

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de 2020-2021 sezonu ilk haftasında Kayseri derbisiyle başladı. 3. Bölge 5. Grup ilk hafta maçında Kayseri temsilcileri Talasgücü Belediyespor ile Emar Grup FK, Atatürk Dış Saha’da kozlarını paylaştı. Müsabakayı Nizamettin’in attığı golle Emar Grup FK kazandı.

Büyük bir heyecanla ve özlemle beklenen Bölgesel Amatör Lig 8 Haziran Salı günü başlangıç yaptı. 3. Bölge 5. Grupta yer alan Kayseri ekipleri, ilk hafta maçında karşı karşıya geldi. Her ne kadar müsabakalara giriş yasak olsa da yüzlerce futbol sever, saha kenarından müsabakayı takip etti.

Mücadeleye etkili başlayan ekip, Kayseri Emar Grup oldu. Sarı-Siyahlılar ilk 10 dakikada kaptan Kaan Akar ile iki pozisyondan yararlanamadı. Kayseri Emar, 23.dakikada aradığı golü buldu. Ceza sahası içerisinde topu bir anda önünde bulan Nizamettin Akgül topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. Emar Grup FK, ilk yarıda 1-0’lık üstünlükle soyunma odasına gitti.

Talasgücü Belediyespor, ikinci yarıda beraberliği bulmak adına ataklarını sıklaştırdı. İkinci yarıda daha çekişmeli şekilde geçen müsabakanın 78.dakikasında Talasgücü Belediyespor penaltı kazandı. Ceza sahası içerisinde Mert’e yaptığı  müdahale sonrası hakem Burak Altınel tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Tugay Tiryaki meşin yuvarlağı dışarı attı.

Sahadan tek golle galip ayrılan Emar Grup Futbol Kulübü, sezona üç puanla başlangıç yaptı.

Maç sonu büyük sevinç
Başkan omuzlarda…
Emar Grup, ilk kez mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’in ilk haftasında derbiden üç puanla ayrılmayı başardı. Müsabakanın bitiş düdüğünün ardından Emar Grup, şampiyon olmuşçasına sevinç yaşadı. Yedek kulübesi de maç bittikten sonra sahaya girerek büyük bir coşku yaşadı. Başkan Emre Arıkan’ı da sahaya çağıran futbolcular, başkanı omuzlarına alarak “Büyük Başkan” sloganlarıyla havaya attılar.

Kurnaz: Aynı ciddiyetle devam edeceğiz
Müsabaka sonrasında açıklamalarda bulunan Emar Grup FK antrenörü Ferhat Kurnaz,” 6-7 aydır maçların başlaması için çok uğraştık. Çok emek verdik. Bugün de Kayseri derbisi olarak nitelendirilen bir maça çıktı. Çok zor bir maç oldu. Üst seviyede geçti. Tabii ki bizim oyunumuz bu değil. Bundan daha iyisini yapabilecek güçteyiz. Ben Talasgücü Belediyespor’u da tebrik ediyorum. Gerçekten güzel mücadele oldu. Bu maçlar bildiğiniz gibi final gibi. Final maçlarında iyi oyun aranmaz. Ama genel anlamda oyuncular iyi mücadele etti. İki takımı da kutluyorum. Bundan sonraki maçlarda da Talasgücü Belediyespor’a da başarılar diliyorum. Yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde zor maçlar var. Kolay maç yok. Aynı ciddiyetle devam edip inşallah hedefe gitmek istiyoruz. Allah da onu bize nasip eder inşallah” dedi.

Maça yoğun ilgi olduğundan bahseden Kurnaz,”Tribündeki belli sayıda insanın dışında, saha kenarında da oldukça izleyici vardı. Spor kamuoyunun neredeyse tamamı buradaydı. Dostlarımız, futbolseverler maç izlemeyi özlemişler. Böyle bir maç da onlar için bulunmaz bir nimet oldu. Bu günler zor günler. İnşallah bu günleri de atlatıp eski güzel günlere döneceğiz” dedi.

Emar Grup FK Başkanı Emre Arıkan:
'Öncelikle Kayserimizin bu iki güzide takımına bu ligde başarılar diliyorum. Bölgesel Amatör Lig’e ilk defa katılan bir takım olarak, lige galibiyetle başlayıp, bunu 3. Lig ile taçlandırmayı hedefliyoruz. Biliyorsunuz bu ligin başlamasında, bu haklı davanın neferi olarak mücadele ettik. Ankara’da bakanlıkta sesimizi duyurduk. Amacımız futbolcu kardeşliği, futbolcu birlik beraberliği olarak bu sese ortak olabilmekti. Bugün bu güzel duygularla, üç puanı almanın gururunu yaşıyoruz. Umarım 3.Lig’e de çıkarız. Bundan sonra hedef sadece 3.Lig değil, 2. Lig, PTT 1. Lig, Süper Lig neden olmasın diyoruz. Kayseripsorumuzun kardeş bir takımı olarak bu camiada olmak istiyoruz. Bu golü ve bu başarıyı Kayseri halkına şehrimize armağan ediyoruz. Güzel bir duyguyla başladık. Kayseri derbisi dendi. Umarım bu derbi Süper Lig’e kadar devam eder.'

FUTBOL ÖZLEMİ YASAK DİNLEMEDİ
Aylardır amatör futbola hasret kalan futbolseverlere Talasgücü Belediyespor – Emar Grup FK müsabakası adeta ilaç gibi geldi. Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan bu mücadelede tribüne taraftar almanın yasak olmasına rağmen, saha kenarlarında tellerin arkasında yüzlerce kişi bu müsabakayı takip etti.

Dostluk görüntüleri
Kayseri derbisi adına yakışır bir şekilde mücadeleye sahne olurken, aynı zamanda iki ekip arasında da dostluk rüzgârları esti. Müsabaka öncesinde iki takımın teknik adamı birbirlerine başarı dileklerinde bulunurken, müsabaka sonunda da Talasgücü Belediyespor antrenörü Halil Aslan, Emar Grup antrenörü Ferhat Kurnaz’ı tebrik etti. Ayrıca Emar Grup antrenörü Ferhat Kurnaz ile başkan Emre Arıkan da maç sonunda yaptıkları açıklamalarda Talasgücü Belediyespor’a ilerleyen haftalarda başarılar dilediler.

STAT: Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha
HAKEMLER:  Burak Altınel ** Turan Çelik* İbrahim Çolak **
SAHA KOMİSERİ: Şinasi Acar
TALASGÜCÜ BELEDİYESPOR:  Ayhan Öztürk * Recep Daylak * Canberk Soykuvvet * Ramazan ** Recep Yaşar * Mustafa İlkay Kartal ** Necati Önal * Doğancan Akkaya * Tugay Tiryaki ** Furkan Camcı * Burak Öztürk *
KAYSERİ EMAR GRUP FK: Volkan Tercan *** Onur Kaya ***  Ali Yakup ** Mehmet Şükrü Önder **(Dk.68 İliyaz Işık *)  Nizamettin Akgül *** Ahmet Keleş *** Barış Aysu *** Kaan Yüksel *** Çağatay Polatdemir *** Kaan Akar ** (Dk.84 Emre Özden *) Ercan Çiftçi ** (Dk.60 Bulut Akbaş **)
GOL: Dk.23 Nizamettin Akgül (Kayseri Emar Grup FK)
KAÇAN PENALTI: 79’ Tugay Tiryaki (Talasgücü Belediyespor)

Haber-Foto: Muhammed Kösedağ