KAYSERİ DAMGASI

Kayseri'de Melikgazi, Talas ve Yahyalı belediyeleri,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 'Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni'nde, ödül almaya lâyık görüldü.

KAYSERİ DAMGASI

Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla Ankara ATO Kongre Salonu’nda düzenlenen törende Melikgazi, Talas ve Yahyalı Belediyesi ödül aldı.

“GURURLUYUZ, MUTLUYUZ”

Melikgazi Belediyesi adına ödülü alan Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise ‘Hareketli Geri Dönüşüm Maketi/ Sıfır Atık Şehir Maketi’ projesiyle ödüle layık görüldüklerini ifade etti. Palancıoğlu, “Projemizde katı atıkların azaltılması, kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşümü ve ekonomiye kazandırılması için çevre ve geri dönüşüm konusunda bilinci ve farkındalığı artırılmış kamuoyu oluşturmayı hedefliyoruz. Geri dönüşüm ve eğitim tesisimizde yer alan ve ülkemizde başka örneği bulunmayan eğitim ve sergi salonumuz ile eğitim çalışmalarını yürütüyoruz. Bu proje ile geri dönüşüm sergi salonumuzda geri dönüşüm tesisimizin modelleneceği hareketli bir maket oluşturulacak. Ülkemizde her atığın geri dönüşebildiği, döngüsel ekonomiyi sürdürülebilir kılmak için farkındalık oluşturmak” diye konuştu.

TALAS BELEDİYESİ POŞET ATIĞI SORUNUNU ÇÖZECEK

Törende Talas Belediyesi adına ödül alan Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ‘Organik Atıkları Kompost Haline Getirip Doğada Kolay Çözünür Poşet Üretme Projesi’ ile ödüle layık görüldüklerini söyledi. Naylon poşetlerin doğada yıllar boyu kaybolmaması sorununa karşı böyle bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Yalçın, “Projemizle naylon poşetlerin doğaya karışıp, insana ve çevreye zarar vermesinin önüne geçiyoruz. Bu kapsamda organik atıkları kompost haline getirip poşet üreteceğiz. Doğaya zarar vermeyen ve çabuk çözünen bu poşetler ile çevre kirliliğini azaltmada önemli bir adım atılmış olacak. Bizi ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun.” dedi. Başkan Yalçın, ödülün kazanılmasında emeği geçen tüm belediye personeline teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ DA TOPLANTIYA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, ödül töreniyle birlikte Ekim Ayı Encümen ve Meclis toplantıları ile ‘Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni’ne katıldı.

Başkent Ankara’da bazı temaslarda bulunan Kayseri Başkan Büyükkılıç, ilk olarak Türkiye Belediyeler Birliği Ekim Ayı Encümen Toplantısı’na katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapılan toplantıda 2019 yılı bütçe kesin hesabı ile 2021 yılı bütçe taslağı görüşüldü. Kurumsal Haber