İşverenleri şaşırtan aileleri sevindiren okul

Kayseri'de özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin eğitim gördüğü İstiklal Özel Eğitim Meslek Okulu'nda verilen eğitimler sonrasında staj yapan veya iş hayatına atılan öğrenciler, becerileriyle işverenleri şaşırtırken, başarılarıyla ailelerini sevindiriyor.

İşverenleri şaşırtan aileleri sevindiren okul

2013 yılından bu yana hizmet veren okulla ilgili bilgi veren İstiklal Özel Eğitim Meslek Okul Müdürü Osman Morsümbül, okula Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yönlendirilen hafif düzeyde engelli öğrencileri. kabul edildiğini söyledi.

ÖĞRENCİLER MESLEK SAHİBİ OLUYOR

Her sınıfta 10 öğrenci olduğunu söyleyen Morsümbül, sınıflarda çeşitli meslek gruplarında atölyeler bulunduğunu ve öğrencilerin buralarda eğitim alarak iş sahibi olduklarını belirtti. Okulda 7 atölye bulunduğunu aktaran Morsümbül,  “El sanatları, yiyecek ve içecek, mobilya, güzellik ve saç bakımı ile seyahat ve konaklama alanlarında öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Öğrenciler 9. sınıfta tüm atölyelere katılıyor, 10. sınıfta ise branşlaşıyorlar. 12. sınıfa geldiklerinde ise staj yapıyorlar." dedi.

"ÖN YARGILARI YIKMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Yıl boyunca yaklaşık 80’e yakın etkinlik yaptıklarının altını çizen İstiklal Özel Eğitim Meslek Okul Müdürü Morsümbül, şu anda 4 etwinning ve 2 Gençlik ve Spor Bakanlığı projesi yürüttükleri bilgisini verdi.

Okuldaki projeler ve etkinliklerle, özel öğrencilere karşı toplumda oluşan yanlış algıyı yıkmaya çalıştıklarını dile getiren Morsümbül, "Biz biliyoruz ki bu öğrencilerimize imkan verildiğinde gerçekten çok şeyi başarabiliyorlar. Ancak toplumda maalesef olumsuz bir ön yargı var. Stajlarda işverenler önce öğrencilerimizi almak istemiyorlar. Ama öğrencilerin çalışma şekilleri ve becerilerini görünce telefon açarak ikinci öğrenci göndermemizi istiyorlar.” diye konuştu.

İHA