HDP milletvekili adayı ile birlikte 4 sanık 'PKK üyeliğinden' beraat etti

Haber: Şeref KAHRAMAN - Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü PKK/KCK operasyonu kapsamında yakalanan ve 'örgüt üyeliği' suçundan yargılanan aralarında Kayseri HDP Milletvekili adayının da olduğu 4 sanık delil yetersizliğinden beraat etti.

HDP milletvekili adayı ile birlikte 4 sanık 'PKK üyeliğinden' beraat etti

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık  Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin şehir dışından gelen tutuklu ve hükümlü ailelerine yardım ettikleri ve telefon kayıtları iddiaları ile, HDP Milletvekili adayı Zenun Orta, Niyazi Y., İzzet A. Ve Aziz Ö. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianameyi tamamlayarak, mahkemeye gönderdi. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede sanıklar hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan dava açıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar ve sanık avukatı duruşmada hazır bulundu. Üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyen tüm sanıklar beraatlarını talep ettiler.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıklar Zenun Orta, Niyazi Y., İzzet A. Ve Aziz Ö.’nün delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.