Gazeteciler için tırmanış !..

24 Temmuz Gazeteciler günü ve Basın Bayramını Erciyes Dağının 3.917 metre yüksekliğinde kutladı.

Gazeteciler için tırmanış !..

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve amatör dağcı Bekir Demirağ (75 yaş) 24 Temmuz Gazeteciler günü ve Basın Bayramında Erciyes dağının 3.917 metresine tek başına ( solo ) bir çıkış yapıp, bayramı orada kutladı.

23 Temmuz akşam saatlerinde Erciyes Tekir yaylası üzerindeki telesiyej 2. İstasyonu dağındaki Dağ Evine giden Bekir Demirağ, burada kamp ateşini yakıp, ilerleyen saatlerde adeta bir tepsiyi andıran dolunay eşliğinde Kayseri ve Tomarza İlçesini seyretti.

HARİKA BİR HAVADA GÜZEL BİR TIRMANIŞ…

Daha sonra 3 No.lu odaya geçip istirahate çekilen Demirağ, sabaha karşı saat 04.30’da çantasını ve malzemelerini alarak Erciyes Dağı’na hareket etti. 45 dakika sonra da Çobanini mevkiinde kanal boyundaki son su kaynağından suyunu alıp , Kahvaltı kayalıkları- Şeytan Deresi sol kulvarı- Hörgüçkaya yanındaki kayalıkları takip ederek saat 10.00’da 3.917 metre yükseklikteki Erciyes Dağı Ana doruğuna (büyük zirveye ) ulaştı. Harika bir havada ve gayet güzel bir ortamda gerçekleşen bu tırmanış, arkadaşımızın keyfini de yerine getirdi. Burada zirve defterini imzalayıp dinlenen ve fotoğraf çekimi yapan Bekir Demirağ, daha sonra Erciyes Doğu zirveye geçerek burada bulunan zirve defterine de o anki duygularını aktardı.

Deftere ‘ 24 Temmuz 2021 Saat 11.00.
Bugün çok güzel bir havada Erciyes Dağı’na 99. (doksan dokuzuncu ) zirve tırmanışımı yaptım.
Bu tırmanışımı 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler gününde Edirne’den Ardahan’a, Sinop’tan Hatay’a kadar gece-gündüz, yağmur-çamur , yaz-kış demeden toplumu doğru bilgilendirmek ve haber yapmak adına oradan oraya koşturan gazeteci Meslektaşlarıma yani tüm Basın emekçilerine ARMAĞAN ediyorum.
24 Temmuz hepimize kutlu olsun !..
Orta Anadolu’nun en yüksek noktası olan ( 3.917 metre) Erciyes Dağı’nın zirvesinden tüm Basın camiasına sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle sonsuz selamlarımı iletiyorum.
İyi ki varsınız !..
Bekir DEMİRAĞ- Gazeteci- Amatör dağcı

Burada kaldığı süre içinde Aladağlar, Bolkarlar ve Hasan Dağı başta olmak üzere Sarıoğlan İlçesi sınırlarındaki Tuz gölüne kadar tüm çevreyi izleyip , geldiği rotadan inişe geçti.

99. ERCİYES ZİRVE TIRMANIŞI TAMAM…

Erciyes Dağı’na bu güne kadar 30’u solo yani tek başına olmak üzere tam 99 ( doksan dokuzuncu ) zirve tırmanışını yapan gazeteci- Amatör dağcı Bekir Demirağ, bu yıl içerisinde 100. tırmanışını da yaparak DALYA demeyi ve jübilesini yapmayı düşündüğünü belirterek ‘ Artık yaşım 75 oldu , yani kemalini buldu. Ben bu yaşta güzel yurdumuzun tüm yüksek zirvelerine çıkıyorsam, taa çocuk yaşlarda ilgilenmeye başladığım yürüyüş, futbol ve dağcılık gibi sporlarla uğraşıp , hiç ihmal etmeden yapmış olmamın bunda büyük rolü vardır. Tüm hemşehrilerime sporun herhangi bir dalıyla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Zinde kalmak ve sağlıklı olmak için en azından yürüyüş yapmaları kendileri için büyük fayda sağlayacaktır. Erciyes’e bir çıkış daha yaparak 100 yani DALYA demek istiyorum. İnşallah en kısa bir zaman içinde onu da yapıp yüksek irtifa çıkışlarıma son vereceğim.’ diye konuştu.