ERÜ'de '7. Erciyes Pediatri Kış Kongresi' düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından '7. Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi' gerçekleştirildi.

ERÜ'de '7. Erciyes Pediatri Kış Kongresi' düzenlendi

Çevrimiçi olarak düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını yapan ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Duran Arslan, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı hakkında bilgiler verdi.

Düzenlenen kongrede başarılı bir bilgi paylaşımının yapılacağını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, “50 yılı aşkın süredir geleneği olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğum Tıp Fakültemizin önemli anabilim dallarından birisi olan tüm pediatri hocalarımızın hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız da konuşmasında, pandemi nedeniyle kongrenin çevrimiçi gerçekleştirmek durumunda olduklarını belirterek, uzaktan da olsa katılımcılarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından kongre, akademik sunumlar ile devam etti.

Kongrede ayrıca ERÜ Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, “Kovid-19 Aşısı Erciyes Üniversitesi Deneyimi”, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova “Erişkin Aşılamasında Güncel Durum”, Bilim Kurulu Üyesi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da “Çocuklar için Kovid-19 Aşıları ve Aşı Çalışmaları” konularında birer sunum gerçekleştirdiler.

Kurumsal Haber