Erciyes'e yeni yasaklar

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından son toplantıda, kayak merkezleri ile konaklama tesisleri ve yiyecek-içecek satışı yapan işletmelerle ilgili yeni kararlar alındı.

Erciyes'e yeni yasaklar

İl Hıfzıssıhha Kurulunun, 1178 sayılı yeni genelgesi doğrultusunda, daha önce konaklama tesislerinde uygulanan kuralların kayak merkezlerindeki otellerde de uygulanması kararı alındı. Buna göre, yiyecek-içecek servisi başta olmak üzere konaklama tesislerinde toplu olarak bir arauya gelinmesinin önlenmesi;22.00'dan sonra müzik yayınına izin verilmemesi; telesiyej, i mekanik hatların iniş ve biniş noktalarında olası yığılmaları engellemek için fiziki mesafe kurallarına uygun bekleme alanı düzenlenmesi; kayak odalarının fiziki mesafe planına uygun düzenlenmesi; kayak otelleri ve tesislerinde Kovid-19 tedbirlerine uyulması kararlaştırıldı.

"TEDBİRLERİMİZİ YAZDAN İTİBAREN ALDIK"

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, söz konusu tedbirlerin Erciyes Kayak Merkezi'nde yaz aylarından itibaren alındığını ifade etti.

Erciyes Kayak Merkezi'nin 'güvenli kayak merkezi sertifikası' aldığını hatırlayan Cıngı, "Bu kapsamda yaz aylarından itibaren merkezimizdeki tüm işletmeler hijyen belgelerini aldı. Bu kapsamda konaklama tesislerimizde açık büfe servisimiz bulunmamakta. Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak üç dilde anonslarımızı yapıyoruz. teleferik ve telesiyej kuyruklarında arkadaşlarımızı görevlendiriyoruz. Sosyal mesafeye göre sıraya girilmesi konusunda vatandaşı ikaz ediyorlar. Gondollarımız her vatandaş indikten sonra otomatik sistemle dezenfekte ediliyor. Biz bu tedbirleri merkezimizde uyguluyoruz." dedi.

"KURUL KARARLARINI DESTEKLİYORUZ"

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararları desteklediklerini dile getiren Cıngı, "Biz bunları destekliyoruz, işletmlerimizin de bunlara uyması konusunda irade gösteriyoruz. Ancak bu tedbirler sadece kayak merkezleri ile özdeşleştirilmemeli. Şehir,de çarşıda-pazarda, AVM'lerde de insanlar bir araya geliyorlar, buralarda da kurallara riayet edilmesi gerektiği güneş gibi aşikar. Gündemde kayak merkezleri olduğu için bir, iki işletmenin yaptığı hataların faturası kayak merkezlerine kesilmemeli." diye konuştu.

Selma Kara