Devlet Tiyatrosu yeniden açılıyor

Haber: Fatma Alkan - Pandemi nedeniyle ara verilen Kayseri Devlet Tiyatrosu Taş Bademler oyunuyla sahneyi yeniden açıyor.

Devlet Tiyatrosu yeniden açılıyor

3 Kasım Salı günü Devlet Tiyatroları, Taş Bademleri Oyunu ile perdeyi  yeniden açıyor. Remzi Özçelik’in yazdığı, Berrin Kulya Balkanlar’ın yönettiği Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından sahnelenecek oyun Kayseri halkıyla buluşuyor.

1 Perde -1 Saat 20 Dakikalık ön oyun 19.40’da başlıyor.

OYUNUN KONUSU

Biri düğün günü kocasını diğeri hapishanede oğlunu kaybeden iki kadın… Yani Taş Bademleri… Kezban ve Minik Kızı… Yıllardır söndüremedikleri kin ve öfke ile yanıp, tutuşmaktadırlar. Bu  inatçı ve dirençli iki kadını sevgiyle yumuşatmaya çalışan Doktor Aziz ve öğretmen Nevin’in hikâyesidir oyunumuz. Onlar okullarında aldıkları aydınlıkla ilerlerken, zorlandıkları noktada Hatip Dede’den yardım isterler. Batıl düşüncelerin, kinin insanı ne hale getirdiğini Taş Bademleri ile vurgulayan yazar, sevginin nelere hükmedeceğini anlatmaya çalışır.

Genel bilgi ve uyarı: Devlet tiyatrosu oyunları başlangıç saati ile direk kapılar kapanır ve oyun başlar biletiniz olsa bile geç kalmanız durumunda içeri alınmazsınız. Oyun esnasında telefonla oynadığınızda lazerle uyarılırsınız. Kayseri Şehir Tiyatrosu artık Kayseri Devlet Tiyatrosu olmuştur. Yeri istasyon caddesinde öğretmen evi yanındadır. Biletler oyun gününden 13 gün önce satışa çıkmaktadır. Biletler tükenmeden almanızı tavsiye ederiz.
Not: Devlet tiyatroları devlet destekli olduğu için bilet fiyatları semboliktir ve uygundur, diğer yerel ve özel tiyatro bilet ücretlerini devlet tiyatrosu bilet ücretleri ile karıştırmamanız ve kıyaslamamanız önemle rica olunur.”