CHP 'li Arık 'tan çağrı: 'Kongreye katılanlar karantinaya alınsın'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer 'in, Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından, AK Parti 7 'nci Olağan Kongresi 'ne katılanların karantinaya alınması çağrısında bulundu.

CHP 'li Arık 'tan çağrı: 'Kongreye katılanlar karantinaya alınsın'

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 7 'nci Olağan Kongre 'deki kalabalığı eleştirdi. Dün akşam, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer 'in, Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının, kongredeki kalabalığı doğruladığını söyleyen Arık, Kayseri 'den giden 56 otobüsteki herkesin, karantinaya alınması gerektiğini savundu. Arık, “Geçen hafta Adalet ve Kalkınma Partisi kongresini yaptı. Oradaki görüntülere de hep beraber tanıklık ettik. Bakınız Kayseri’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç, kongrenin yapıldığı Çarşamba günü saat 12.04’te hemşerilerime, ‘Kalabalık ortamlara girmeyin, ilimizde vaka sayısı çok arttı’ diye mesaj attı. Aynı saatlerde Sayın Büyükkılıç, lebalep kongreden görüntüler paylaştı. İyi de Sayın Büyükkılıç, vatandaşlara, ‘kalabalık ortamlara girmeyin’ diye halkın parasıyla mesaj atıyorsunuz ama kendiniz kalabalık ortamda fotoğraf paylaşıyorsunuz. Bu olmaz. Yine Kayserili hemşehrilerim 56 otobüsle bu kongreye katıldılar. Şimdi Kayseri’de vatandaşların toplu taşıma araçlarında birbirleriyle ve telefonla konuşmasını yasakladılar. Siz halkın konuşmasını yasaklıyorsunuz ama kendiniz konuşuyorsunuz, yetmezmiş gibi 56 otobüsle Kayseri’den Ankara’ya gidiyorsunuz. Konuşmakla da kalmayıp türküler söylüyor, maskeyi mendil yapıp halaylar çekiyorsunuz. O zaman size sormazlar mı; ayıp değil mi? Günah değil mi? Kayseri kıpkırmızı olmuş iken, en riskli iller arasındayken niçin 56 otobüsle, bu kadar insanla lebalep kongreye katıldınız?" dedi.

"KONGREYE KATILANLARA NEDEN YAPTIRIM YOK?"

Kongreye katılanlara ayrıca cezai işlem uygulanması gerektiğini de söyleyen Arık, "Kayseri’de bir vatandaşımız aradı. 16 yaşındaki bir kız çocuğu balkondan düşen eşyasını almak için aşağıya indiğinde polis maske nedeniyle 900 lira para cezası kesmiş. Ödeyemeyince de Kaleönü Vergi Dairesi icra servisinden davet mektubu ile çağrılmış. Bu ülkede kanunlara göre mi ceza kesiliyor, yoksa parti üyesi olup olmadığına göre mi? Eğer ceza kesilecekse lebalep kongrelere katılanlara kesilmeli… Çocuğun velisine de göndermiyorlar icra için kendisine icra servisinden davet mektubu gönderiliyor. Bu çocuğun babası esnaf. Baba, ‘Aylardır dükkanı kapalı kaldı, ben bu cezayı ödeyemiyorum. Bu ülkede adalet arıyorum. Benim sesimi TBMM’de dile getirin’ diyor. Yine bir vatandaşımız, Kayseri’de İYİ Parti yöneticisi bir kardeşimiz hasta olan annesiyle İstanbul’a gidiyor. Annesinin egzaması var. Deniz suyu iyi gelir dedikleri için deniz suyu almaya gidiyor polis 900 lira ceza kesiyor. Vatandaş adalet istiyor, bu ülkede herkes adalet istiyor. Ben bu durumu milletimizin takdirine bırakıyor. Bir tarafta eşyasını almak için aşağıya inen 16 yaşındaki çocuğa ceza kesiliyor, diğer tarafta AKP Kongresine katılanlar için hiçbir yaptırım yok." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi